Sağlık

Birlikte çok yemek yemek mi, aynı yatağı paylaşmak mı? Yeni Evli Çiftlerin Hızlı Kilo Almalarının Nedenleri

Beslenme ve evlilik üzerine yapılan araştırmalara göre yeni evli çiftler hızla kilo almaya başlıyor. Bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de böyle bir gerçek var. Bu içeriğimizde çiftlerin neden kilo aldığını bazı araştırma sonuçlarıyla birlikte ele aldık. Yeterince okumanızı dileriz.

Bir bağlantı içinde olmak güzel olsa da bazı yan etkileri vardır. Aşık olmak bize hoş hissettirebilir ama beslenme alışkanlıklarımızın dışına çıkıp sağlığımızı bile ikinci plana atabiliriz. Bunun en uygun örneği eşlerin evlendikten sonra kilo almasıdır. Nasıl?

Evlilik ve beslenme üzerine yapılan araştırmalar, çift olmanın insanlar üzerinde bazı etkileri olduğunu ortaya koydu. Birincisi, evli insanlar artık en iyi şekilde görünmek için baskı hissetmiyorlar.

Seattle merkezli bir diyetisyen ve beslenme uzmanı olan Angel Planells, 2018 yılında yaptığı bir çalışmada, bekar insanların sigara içmemek veya fast food tüketmemek gibi sağlıklı alışkanlıklara sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu, oysa evli çiftlerin normal kiloda olma olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Bunun nedeni ise çiftlerin dışarıda yemek yeme imkanının çok olması, birlikteyken yemek sipariş etme oranının yüksek olması ve başta da belirttiğim gibi son yıllarda “dışarıdan nasıl görünüyorum” baskısının azalmasıdır. çiftlerin ortası. Peki çiftler kilo almak için ne yapar?

Bekarlar öğle ve akşam yemeği rutinlerine sadık kalırken, çiftler önceki yemek yeme rutinlerini bozuyor. Dışarıda yemek yemek ayrıca daha fazla şeker, yağ ve sodyum tüketmelerine neden olur.

Diğer bir gösterge ise eşin sağlıksız beslenme alışkanlıklarını benimsemesidir. Kişi çift olduğu kişinin yeme alışkanlıklarını paylaşabilir, karşıdaki kişi çok yerse daha sık yemek tüketebilir. Bu da hızlı kilo alımına yol açar.

Bunun dışında yapılan araştırmalara göre çiftlerin özel günleri kutlamak için alkol aldıkları ya da daha kalorili yiyecekler yedikleri gözlemlenmiştir. Beslenme uzmanlarına göre bu hem erkekler hem de kadınlar için geçerli olan bir olgudur. Çiftleşmeden sonra insanların günlük kalori alımının yüzde 11 arttığı gözlemlendi.

2015 yılında yapılan bir araştırma, çiftlerin birlikte olduklarında yüksek yağlı yiyecekler yeme isteklerinin bekarlara göre daha yüksek olduğunu savundu. Evlendikten sonra kilo almanın bir diğer nedeni de çift olarak çok takılmak ve ne yazık ki eğitim faaliyetlerini ikinci plana atmaktır.

Journal of Social and Personal Relationships dergisinde Eylül 2017’de yayınlanan bir araştırmaya göre, çift olmak insanları yakınlaştırıyor ve bu yüzden insanlar kanepede oturarak daha fazla zaman geçiriyor. Bu nedenle etkinlik yapma durumu giderek azalmaktadır.

Bir başka çarpıcı avantaj da yatağı paylaşmak! Evet doğru okudunuz, aynı yatağı paylaşmak kaliteli uykudan ödün vermek demektir. Ulusal Uyku Vakfı’na göre, bir eşle bire bir yatakta uyumak, gece rahatsızlığını yüzde 50 artırabilir. Erkek horluyorsa kadınlarda uyku sorunları daha sık görülür.

Sonuç olarak birlikte olan insanlar sağlıklı beslenmekten çok birlikte vakit geçirmenin keyfine odaklanırlar. Bu da çiftlerin kilo almasına neden olur. Ayrıca dış görünüş üzerinde eskisi kadar baskının olmaması çiftleri beslenmeye yalnız kaldıkları zamanki kadar önem vermemeye itiyor.

Eşinizle vakit geçirmek keyifli olabilir ancak yukarıdaki çıkarımlar sizin hayatınız için de geçerliyse beslenme ve spor sisteminizi yeniden gözden geçirmenizde fayda var. Çünkü insan sağlığı, diğer kişinin rutinine teslim edilemeyecek kadar hassas bir konu.

Bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Evliliğinizde veya ilişkinizde herhangi bir emsal sorun var mı? Yorumlarını bekliyoruz.

aziziyeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu