Haber

CHP Malatya Milletvekili Adayı Kiraz: “İkinci Yüzyılı İnşa Edecek Kadroda Olmaktan Mutluyum”

CHP Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, CHP Türkiye’nin 2. Asrın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı’nda inşa edeceklerini belirterek, “Ülkenin kötü gidişatına son vereceğiz ve umutla yürüyeceğiz. 13. Cumhurbaşkanımız Türkiye’yi birleştirip birleştirecek. Tüm sorunların çözümünü bilen bir anlayışla” , sorunları kısa sürede çözecektir. Cumhurbaşkanımızla birlikte bu yolda yürümek benim için büyük bir onur ve büyük bir onurdur. Bundan büyük gurur duyuyorum. 2. yüzyılı inşa edecek ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz ve İl Başkanı Barış Yıldız seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. 12 yıllık il başkanlığını Yıldız’a devrettiğini kaydeden Kiraz, şunları söyledi:

“BİLGİ VE TECRÜBEMİ MALATYA’NIN HİZMETİNE SUNMAK İSTEDİM”

“İl başkanlığı döneminde birçok talihsiz olayla karşılaştık. Bunların en etkileyicisi 10 Ekim Gar katliamıydı. Gençlik kollarımızdan kardeşlerimizi kaybettik. O günleri unutmak mümkün değil. Birçok üzücü olayın yanı sıra çok sayıda üzücü olay da yaşandı. 24 yıllık etkin siyaset ve 12 yıllık il başkanlığı görevi.Sonrasında yeni bir yola çıktım.Malatya’nın her noktasını, derdini,çiftçisini,köylüsünü,kayısısını bilen biri olarak, Artık Malatyalı halkımın karşısındayım.Bu süreçte çok büyük birikimler edindim.Herkesten bir şeyler öğrendim ve üzerine bir şeyler kattım.Teklif etmek istedim.

“GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”

Malatya toplumunun sorunlarını ve sıkıntılarını bilen biriyim. Muhtarları ve köyleri önemli oldukları için iyi tanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Üst sıralarda yarışmak çok anlamlı. Biz iktidar sözü verdiğimiz için bu dönemde çok aday vardı. Bu nedenle ilgi çoktu. Bu, geleceğe emin adımlarla yürüdüğümüzü ve gücün umudu olduğumuzu gösteren değerli bir durumdur.

“YENİ DÖNEMDE AGBABA’NIN SESİNİ SESLENDİRECEĞİZ”

Aday belirleme sürecimde bir makam tutarak işe başladım ama o makam depremde yıkıldı. İş anlayışımız, yöntemimiz tamamen değişti. Depremzedelerle iki ay geçirdik. Seçimden kısa bir süre önce. Tabii Malatya’da depremden dolayı rahat bir ortam yok. Şartlara uygun olarak politikamızı oluşturmaya çalışıyoruz. Depremin ilk gününden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi çoğunlukla vatandaşlarımızın yanında oldu. Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba depremzedelerin yanındaydı. Yeni dönemde hep birlikte iktidara ve Veli Ağbaba’nın sesine ses vereceğiz. Teşkilatımız tüm depremzedelerin yanındaydı.”

“ÜLKENİN EN KÖTÜSÜNÜ SONLANDIRACAĞIZ”

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde ülkenin yeni bir döneme gireceğini kaydeden Kiraz, şöyle devam etti:

“Ülkenin kötü gidişatına birlikte son vereceğimiz, birlikte umutla yürüyeceğimiz 13. Cumhurbaşkanımız Türkiye’yi birleştirip birleştirecektir. Tüm sorunların analizini bilen bir anlayışla çözüm üretecektir.” Genel Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu, bizlere değerli destek ve katkılarını sunuyor. Yol, Genel Başkanımızla birlikte yürümekten daha büyük. “Onur ve gurur duyuyorum. 2. yüzyılı inşa edecek ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum.”

“İNSANLAR KENDİNE İLK ULAŞACAKLARININ CHP OLDUĞUNU BİLİYOR”

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız şunları söyledi:

“İnsanlar biliyor ki depremde ilk gelen Cumhuriyet Halk Partisi’ydi. İnsanlık çok iyi biliyor ki, kendilerine ekmek ve suyu ilk dağıtanın da Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu biliyor. Az, orta deprem olması halktan bıktı. veya evlerde ağır hasar var Vatandaşın devlete karşı bir güvensizliği var Vatandaş aldığı raporla güvenip evinde oturamıyor Vatandaş devlete ve verilen raporlara güvenmiyor Vatandaş sarsıntıda ve süreçte beceriksizlik gördü ondan sonra sorunları oldu.

“DEĞİŞİMLE MALATYA’YA HOŞGELDİNİZ”

Maalesef yıkım çalışmaları tamamlanamadı, çarşılar kurulamadı. Yıkım çalışmaları insanları tedirgin edecek şekilde devam ettiği için insanlar evlerine dönememektedir. Hala ekmek ve su bulamayanlar var. Bu şehirde hala su sorunu var. Kendilerine su bile veremeyenlere, konutları hakkında düzgün bir rapor bile veremeyenlere oy vereceğini sanmıyoruz. Biz önemli ve iddialıyız. Malatya ile ilgili çözüm önerilerimizi sunduk. Kimse merak etmesin Malatya’yı Millet İttifakı olarak yeniden inşa edeceğiz. Bu Millet İttifakı’na, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve bize nasip olacak. Malatya’yı yeniden inşa edeceğiz. Başkan adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi vatandaşlarımıza bedava konut sağlayacağız. Malatya halkı bize inansın ve güvensin. Değişiklikle birlikte Malatya’ya da rahmet gelecek.”

Kaynak: ANKA / Yerel

arabanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu