Haber

Anadolu Üniversitesi ÜYEP sınavına 11 ilden 620 öğrenci katıldı

Anadolu Üniversitesi (AU) Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜYEP) 5. sınıf öğrencileri için sınav yaptı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, bu yıl Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen sınavın yoğun ilgi gördüğü, Eskişehir’in yanı sıra 11 farklı ilden 620 öğrencinin katıldığı belirtildi.

Anadolu Üniversitesi UYEP Başkanı Doç. Dr. Fatih Karabacak, sınavla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“ÜYEP, TÜBİTAK desteğiyle oluşturulmuş bir proje. 2008 yılından beri bu eğitimleri yapıyoruz. Bugünkü sınavımız 5. sınıflar için bir sınav. 5. sınıf öğrencilerimizi yılda bir kez yaptığımız bu sınavda seçiyoruz. Bundan sonra 5.sınıf öğrencilerimizi ortaokul eğitimleri sırasında güz ve bahar ve yaz döneminde seçiyoruz.Güz ve bahar programlarımızda hafta sonları 3 saat fen ve matematik alanında eğitim veriyoruz. Sınav bu yıl 28 öğrenci seçeceğiz.Bu yıl Eskişehir dışında 11 farklı ilden ilk kez başvuru aldık.İlgi çok büyük.Bu bizi çok mutlu ediyor.Bunlar arasından ilk 28’e giren öğrenciler öğrenciler UYEP’te hafta sonu eğitimlerine katılma hakkı kazanırlar.UYEP ayrıca programdan daha fazla kız öğrencinin faydalanabilmesi için pozitif ayrımcılık uygulamaktadır.Programa girmeye hak kazanan 26 öğrenci belirlendikten sonra Daha sonra 2 öğrenci arasından en yüksek puana sahip kız öğrenciler koç olarak kabul edilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu