Teknoloji

TOGG C-Suv Fiyat Listesi ve Özellikleri – 2023

Araba bir süredir gündemin üst sıralarında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda duyurulan Gemlik’te birkaç ay önce kampüs kuruldu. TOGG tasarımı ve teknolojisi ile oldukça ilgi çekmeyi başardı. Tanıtıldığı ilk günden itibaren değişikliklere uğramış ve geliştirilmiş haliyle yeniden ortaya çıkmıştır. TOGG C-SUV , şimdi daha satışa çıkmadan büyük ilgi görüyor. Biz de bugün TOGG C-Suv özellikleri nelerdir?Merak eden kullanıcılar için TOGG’u tüm detaylarıyla, özellikle TOGG’un teknik özelliklerini, motor özelliklerini ve en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiz.

TOGG ile ilgili merak edilen bazı değerli konular var. Bunların başında elbette TOGG C-Suv fiyat listesi . Bu kadar teknolojik özelliklere ve güçlü bir motora sahip bir otomobilin fiyatlarını herkes doğal olarak merak ediyor. şimdi ne yazık ki TOGG ön sipariş fiyatı Araba hakkında rastgele bir fiyat bilgisi yok. Ancak TOGG’un her geçen gün daha fazla merak uyandırdığını söyleyebiliriz. Teknoloji ve kültürle harmanlanmış tasarımı, iki elektrik motoru, tanıdık renk seçenekleri ve daha birçok detayı ile lafı daha fazla uzatmadan TOGG C-Suv incelememize geçelim.

TOGG C-Suv 2023 teknik özellikleri ve genel bakış:

koltukların sayısı 4
Boyutlar (mm) 4599 uzunluk, 1886 genişlik, 1676 yükseklik
Aks mesafesi (mm) 2890
Motor (kW) 150 / 300
Beygir gücü (HP) 200 / 400
Motor seçenekleri: Arkadan çekişli / Dört tekerlekten çekişli
Menzil (km) 300 / 500
0-100 hızlanma (sn) 7,6 / 4,8
Bagaj hacmi (lt) 450

TOGG teknik özellikleri yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi. Bu veriler TOGG C-Suv özellikleriAncak elektrikli bir otomobile göre oldukça başarılı özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

TOGG C-Suv 2023 fiyat listesi:

MODEL YAKIT TİPİ / ŞANZIMAN TAHMİN EDİLEN FİYAT
TOGG C-SUV Elektrikli / Otomatik 900.000 TL

Hala TOG fiyat listesi maalesef şirket tarafından açıklanmadı. Ancak yüzde 10 vergi dilimini geçemeyeceği düşünüldüğünde TOGG fiyatı için ortalama 900 bin TL gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. Ancak tabi şu anda kesin bir bilgi olmadığı için bu fiyatlar tamamen iddia. Aracın başlangıç ​​paketinin bu ortalama fiyatlardan satışa sunulmaya başlayacağını düşünüyoruz.

TOGG C-Suv motor seçenekleri ve elektrik tüketimi:

Motor Seçeneği Yerel Ortalama
200 BG / 400 BG Modelleri 16,9 kWh/100 11,3 kWh/100

TOGG C-SUV elektrik tüketimi yukarıdaki tabloda gördüğünüz gibi. Elektrikli arabaların en güzel yönlerinden biri de, fuel-oil ve dizel arabalara göre uzun mesafelerde ve şehir içi alanlarda çok daha ekonomik yolculuk yapabilmenizdir.

TOGG C-Suv 2023 incelemesi:

Dış dizayn:

İlk olarak TOGG’u aldığımızda, lale formlarıile karşı karşıyayız. TOGG İlk tanıtıldığı günden bu yana özellikle C – SUV tarafında bir grup tasarım değişikliğine gidildi. Otomobilin ön ızgarası elektrikli otomobil olduğu için elbette diğer otomobillerden biraz farklı. TOGG C-Suv, ızgarasında “Lale formu” olarak bilinen bir tasarım formuna yer vermiş. Tabii ki, bu panjurların üzerinde, araba ile daha güvenli sürüş yapmanızı sağlayan bir grup sensör var. Gözümüzü özel panjurlardan biraz kaydırdığımızda led aydınlatmalar karşılıyor bizi. TOGG’un aydınlatma tarafında oldukça kaliteli bir iş ortaya çıkardığını söyleyebiliriz. Uzun ve kısa led ışıklar, özellikle gece sürüşlerinde size oldukça geniş bir görüş açısı sağlar.

Arabaya önden baktığımızda oldukça sonlu bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunun en değerli sebepleri ise panjur tasarımı, led aydınlatma ve sis farındaki gündüz led farlar diyebiliriz. Hepsi bir araya geldiğinde TOGG C-Suv, özgün bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Gerçeği arabamızın yanına sürdüğümüzde, onu kocaman yapacak ve 19 inç boyutlu jant tasarımı bizi karşılıyor. Bu jant tasarımı tıpkı ön ızgaradaki gibi lale desenlerine benzetilmiş. TOGG’un çok keskin hatlara sahip olduğunu söyleyemeyiz. Ancak yolda bir TOGG C-Suv gördüğünüzde kaslı tasarımına aşık olabileceğinizi net bir şekilde söyleyebiliriz.

Çok sayıda TOGG C-Suv akıllı bir araba Çok konuşuldu. Bunun en temel göstergelerinden biri de otomobilin yan dikiz aynalarıdır. TOGG’un dikiz aynaları, alışık olduğumuz ayna tasarımından ziyade kamera teknolojisi ile donatıldı. Arabanın iç kısmında bulunan ekranlar sayesinde bu dikiz aynalarını kontrol edebiliyorsunuz. Arkaya geldiğimizde ise TOGG’un çizgilerini takip ederek birbiri ile temas halinde olan uzun afterlight’lar karşılıyor bizi. Arabada karakterini ortaya çıkaracak epeyce özel detay var. Bu detaylardan biri de tabii ki aydınlatma. Otomobilin arka kısmının büyük bir bölümünü kaplayan bu arka farların TOGG C-Suv’a sıra dışı bir görünüm kattığını söyleyebiliriz. AUDI başta olmak üzere bazı otomobillerde bu led aydınlatmaları görmeye başladık. TOGG C-Suv da bu akıma ayak uydurarak led stop aydınlatmaları bu tarzda ortaya çıkardı.

İç dizayn:

Teknoloji, şık tasarım ve konforun ortada olduğu bir dünya. TOGG C-Suv iç tasarımı Tasarıma geçelim. Arabanın sürücü koltuğuna oturduğumuzda devasa ekranların doğrudan dikkatimizi çektiğini inkar edemeyiz. Ön konsolun tamamını kaplayan ve tamamen teknolojik olan bu ekranlar, araca bindiğinizde kendinizi teknoloji dolu bir arabanın içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Siz araç kullanırken yan koltuğunuzda oturan yolcu tüm multimedya ekranları kolaylıkla kontrol ederek uzun yolculuklarda asla sıkılmamanızı sağlar.

Gözümüzü multimedya ekranlarından ayırdığımızda özel dişli tasarımı direkt olarak dikkatimizi çekiyor. Harika kol takviyesi ile rahatlıkla kullanabileceğiniz dişli paneli, muhtemelen şimdiye kadar tasarlanmış en garip dişli tasarımlarından biridir. Üstelik elinizi vites topuzuna koyarak multimedya ekranını hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. TOGG’un iç tasarımı Harika teknolojik ve sade bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Gözünüzü yoran hiçbir detay yok, her şey çok sade ve şık. Normal bir dikiz aynası gibi başınızı sağa veya sola çevirerek dikiz aynalarının kontrol ekranlarını görebilirsiniz. Tam olarak sürücünün göz hizasında konumlandırılan dikiz aynası ekranları sayesinde normal bir dikiz aynasından daha pürüzsüz bir görüşe sahip olursunuz.

TOGG C-Suv konfor ve donanım özellikleri:

29 inç ekran

TOGG C-Suv özellikleri nelerdir?Merak ediyorsanız, size söyleyebileceğimiz en zarif özelliğin bu olduğunu düşünüyoruz. 29 inç boyutlu ekran tasarımı. Otomobilin ön konsolunu neredeyse tamamen kaplayan bu yatay tasarımdaki ekran 3’e bölünebiliyor. Bunlardan ilki ve en değerlisi sürücüye özel hız göstergesi, ortak multimedya ekranı ve yolcu oturması için özel ekran. sağ koltukta. Bu multimedya ekranlar, akıllı ev aletlerinizi kontrol etmek için size yeterli özellikleri sunacaktır.

Bu 29 inçlik ekranların arkasında Qualcomm’un başarılı Aslanağzı işlemciler bulunacaktır. Açıkçası TOGG, teknoloji tarafında sağlam temellere dayanıyor. Tabii TOGG bu kadar ekranla yetinmemiş ve konsolun alt kısmına da bir ekran yerleştirmiş. Bu ekran aracınızın kolçağına yaslanarak rahatlıkla kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır ve bu ekran üzerinden başta aracın havalandırma sistemi olmak üzere birçok ayarı yapabilirsiniz.

Meridyen ses sistemi

TOGG C-Suv ses tarafında ise Jaguar ve Land Rover gibi firmalar da kullanılıyor. Meridyen ses sistemini kullanacak. Meridian, ses tarafında oldukça başarılı performanslar ortaya koyan firmalardan biri olsa da TOGG C-SUV özelliklerinin ortasında yer alması çok doğru bir seçim olsa gerek. Çünkü C-Suv gibi oldukça geniş bir iç hacme sahip olan otomobilin başarılı bir ses sistemine sahip olması gerekiyordu. TOGG’un ses deneyimi açısından oldukça başarılı bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Kablosuz şarj etme

TOGG C-SUV özellikleri Tabii ortada bir de kablosuz şarj özelliği var. Elektrikli bir arabadan çok hemen her arabada olması gereken kablosuz şarj özelliği, çağımızın belki de en değerli özelliklerinden biri. Çünkü akıllı telefonumuzu sadece standa bırakarak şarj edebiliyor olmamız bize büyük kolaylık sağlıyor ve kablo kirliliğini ortadan kaldıran detaylardan biri.

Dokunmatik direksiyon simidi tuşları

Günümüzün yeni arabalarında, anahtar tasarımların yerini multimedya ekranındaki dokunmatik tasarımlara veya menülere bıraktığını fark edeceksiniz. Aslında bu arabaların daha sade ve daha şık bir tasarım sağladığını söyleyebiliriz. Çünkü aracı yapılandırmak için her zaman farklı anahtarlar kullanmak yerine, bu stil analizleri çok daha kolay olabiliyor. TOGG C-SUV Modelde direksiyon tuşları dokunmaya duyarlı bir tasarıma sahip. Arkasında bulunan aydınlatma sayesinde bu dokunmatik ekranları karanlık havalarda bile görüntüleyebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Cam tavan

Bir arabada olması gereken en değerli özelliklerden biridir. cam tavan . Çünkü özellikle SUV kategorisindeki bir otomobilde önemli bir konfor ortaya koyuyor. TOGG, sahip olduğu renkler sayesinde aslında oldukça ferah bir iç mekana sahip. Ancak cam tavan da eklenince içine oturunca rahatlayabileceğiniz bir otomobil ortaya çıkıyor.

Özel dişli tasarımı

TOGG, vites tasarımı açısından pek alışık olmadığımız bir tasarıma sahip. Neredeyse bir kaldıraç Tasarımına benzetilen bu vites konsepti, konsolun sonunda yer alan vites değiştirme halkası ve aynı zamanda kol dayama yeri olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca elektronik park freni için bir düğme ve bu kollu tasarım üzerine multimedya ekranlarını kontrol etmek için dokunmatik kontrol paneli eklenmiştir.

TOGG C-Suv motor seçenekleri:

  • 150 kWh güç kapasitesi ve +300 KM menzile sahip giriş seviyesi motor seçeneği
  • 300 kWh güç kapasiteli ve +500 KM menzilli üst düzey motor seçeneği

TOGG motor özellikleribölüme bakıldığında, TOGG C-SUV motor seçenekleri İki farklı motor seçeneği sunuluyor. Bunlardan biri de giriş seviyesi olarak yorumlayacağımız ve 150 kWh güç kapasitesine sahip motor seçeneği. Bu motor ortalama 200 beygir güç üretiyor. Bu motor seçeneğine sahip Togg C – SUV modelleri 4×2 çekiş sistemine sahip olacak. Diğer bir motor seçeneği ise 300 kWh güç kapasitesi ve 500 kilometre ve üzeri menzil. Bu motor seçeneği 400 beygir güce sahip olacak ve iki elektrik motorundan oluşacak. 400 beygir güç üretebilen bu motor seçeneğiyle üretilen TOGG C – SUV modelleri 4×4 çekiş sistemine sahip olacak.

TOGG C-Suv güvenlik özellikleri:

  • Anahtarsız giriş ve çıkış sistemi
  • sürücü hareketleri sensörü
  • uyarlanabilir hız sabitleyici
  • 360 görüş desteği
  • Baş Üstü Göstergesi

TOGG C-SUV özellikleri Aslında her geçen gün daha da kesinleşiyor. Aracın güvenlik ve donanım özellikleri ile ilgili net bir katalog ya da tanıtım sayfası maalesef yok. Ama biliyoruz ki TOGG günümüz teknolojisine uygun en temel özelliklere sahip. Bunların yanı sıra TOGG modellerinden birinin 3. seviye otonom sürüşe sahip olacağına dair firma tarafından birçok duyuru yapılıyor. Ancak bu otonom sürüş teknolojisinin şu anda hangi TOGG modelinde olacağı maalesef kesin değil.

TOGG ile ilgili tüm bilgiler:

TOGG fabrikası nerede, nerede üretiliyor?

TOGG otomobilleri şirketin “kampüsü” olarak adlandırılıyordu ve geçtiğimiz yıllarda Bursa’nın Gemlik İlçede temelleri atılan fabrikada üretilecek. Bu fabrikanın açılışı geçtiğimiz aylarda sağlandı ve C-Suv modelinin prototipleri yeniden basının hizmetine sunuldu. 230 bin metrekarelik bu alan, seri üretim hatları da dahil olmak üzere bir otomobil fabrikasında bulunabilecek tüm alanlara sahip.

TOGG kesimleri nerede üretiliyor?

TOGG motor Teknoloji ve Sanayi Bakanı Varank’ın yaptığı açıklamaya göre yurt dışından getiriliyor. Araba şu an tamamen yerli olmasa da yarısından fazlası Türkiye’de üretilecek. Elbette motor gibi bazı değerli parçalar yurt dışında kendini kanıtlamış firmalardan kullanılacak. TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş tarafından yapılan açıklamaya göre otomobilin motor kısmı Almanya’dan geliyor.

TOGG ne zaman çıkacak, ne zaman yollara çıkacak?

TOGG yerleşkesinin 29 Ekim’de açılışının ardından otomobilleri ne zaman yollarda göreceğimiz sorusu en çok merak edilen sorulardan biri oldu. TOGG otomobilleri ilk tanıtıldığında Gürcan Karakaş, kampüsün 2022’nin son çeyreğinde kullanıma açılacağını belirtmişti. Kendi söylediği gibi geçtiğimiz günlerde Gemlik’teki kampüs kullanıma açılmıştı. TOGG’un çıkış tarihi sorulduğunda Teknoloji ve Sanayi Bakanı Varank, otomobilin Şubat 2023 Bugün itibariyle yollara düşebileceğini söyledi. Varank, aracın bazı onaylardan geçmesi gerektiğini ve bu sürecin tabi ki zaman aldığını belirterek, aracın bir güncellemeye ihtiyacı yoksa 2023’ün başlarında yollarda görmeye başlayacağımızı ifade etti.

TOGG, 2023 yılı boyunca ortalama 17-18 bin araç üretecek. Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulan kampüsün yıllık üretim kapasitesi 250 bin araç.

TOGG seri üretime ne zaman başlayacak?

Mustafa Varank, TOGG seri üretimKampüsün 29 Ekim’de faaliyete geçeceğini söyledi. Aynen dediği gibi oldu ve Türkiye’nin arabasının kampüsünün açılış töreni 29 Ekim’de yapıldı. Araba seri üretime hazır ama ilk etapta yollara çıkması bekleniyor. 2023’ün çeyreği.

Peki TOGG ne kadar, TOGG’un satış fiyatı ne olacak?

Çeşitli hesaplamalara göre TOGG 2023 satış fiyatının 900 bin TL civarında olması bekleniyor. TOGG’un bundan daha yüksek bir fiyata satılabileceği yönünde de görüşler var. Ayrıntılı olarak bakalım;

Otomobilin ilk tanıtıldığı günden itibaren, TOGG satış fiyatı Kendisi hakkında söylenen tek bir şey var: “Türk vatandaşlarının ulaşabileceği bir araç düşünüyoruz”. TOGG, son derece donanımlı elektrikli otomobillerden biridir. Elektrik motoru, menzili ve akıllı teknolojileri, segmentinde ön sıralarda yer almasını sağlıyor. Ancak TOGG’un ilk tanıtıldığı günden bu yana otomobil fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı. Dolayısıyla 2020’de varsayılan bir fiyat ile bugünün fiyatları maalesef uyuşmuyor. Araç %10 ÖTV diliminde olacaktır. Bu ÖTV segmentine göre hesaplandığında TOGG’un başlangıç ​​fiyatının 900 bin TL civarında olması bekleniyor. Ancak dünya çapında otomobil sektörünün tanınmış bazı isimleri TOGG’un çok daha yüksek fiyatlara satılacağını söylüyor.

TOG fiyat listesi Maalesef şu anda paylaşılmıyor. Bu nedenle TOGG fiyatı ne kadar soruları gündemdeki yerini koruyor. Elektrikli bir arabaya kıyasla yüksek donanımlı yerli otomobil fiyat listesiPaylaşıldığı zaman üst donanım paketi ile TOGG otomobil satın almanın bilinen otomobil fiyatları ile eşdeğer rakamlara sahip olacağı görülüyor.

TOGG ön sipariş fiyatı ne kadar?

Fiyat listesine gelince; TOGG ön sipariş fiyatı ne yazık ki şu anda şirket tarafından belirtilmedi. Ancak 2023 yılının ilk çeyreği yaklaşırken, muhtemelen çok kısa bir süre sonra otomobilin ön sipariş fiyatlarını görebileceğiz. TOGG SUV, fiyat tarafında kendi segmentine göre oldukça ideal bir fiyat etiketine sahip olabilir.

TOGG ne kadar yerli?

Türkiye’nin arabasının şu anki hali %51 Bazıları yerel. Tabii tamamen yerli bir otomobil olmasa da TOGG motoru gibi değerli segmentleri yurt dışından getiriyor. Şirketin ve Bakan Varank’ın açıklamalarına göre bu yerlilik oranı her geçen gün artarak yüzde 60’ı geçecek.

Senin için TOGG C-Suv otomobil özellikleri, fiyat listesi, ön sipariş fiyatıgibi değerli konuları içeren oldukça detaylı bir çalışma. TOGG incelemesi ortaya çıkardık. Otomobille ilgili tüm detaylar şu an için kesin olmasa da TOGG’un iç tasarım ve motor tarafında oldukça çekici göründüğünü söyleyebiliriz. 2023 yılının ilk çeyreğine kadar firma tarafından paylaşılacak otomobil ve yerli otomobil fiyat listesi hakkında çok daha fazla detay görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. TOGG C-SUV başta olmak üzere TOGG otomobil modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu