Ekonomi

Yüzde 58’lik enflasyon hedefine ulaşılması için ihracatçıya yönelik finansman desteğinin artırılması hayati önem taşıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 2023 yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 58 olarak açıkladığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ihracatçıların finansmana erişimdeki sorunlarının çözümü için reeskont kredilerinin 5 kat artırılması, yüzde 58’lik enflasyon hedefine ulaşmalarını sağlayacak. savundu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Lideri Jak Eskinazi, enflasyondaki artışın toplumdaki tüm istikrarı bozduğunu ve bunun sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda TCMB’nin attığı ve atacağı her türlü rasyonel adımı desteklediklerini söyledi. İhracatçı olarak 7 gün 24 saat çalışacaklarını vurguladı.

TCMB’nin bir önceki enflasyon raporunda 2023 yılı enflasyon hedefini yüzde 22,3 olarak ilan ettiğine işaret eden Eskinazi, “Yurtiçi hesap piyasaya uymadı. Temmuz ayındaki enflasyon rakamı, tüm zamanların en yüksek aylık enflasyon rakamlarından biri gibi görünüyor. Asgari ücret, memur ve emekliler için fiyat artışları, iğneden ipliğe her iş parçasına yapılan zamlar enflasyonun hararetini artıracak. Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını sağlamaya yönelik parasal sıkılaştırma politikalarında üretici ve ihracatçılara istisnalar getirmesini gerçek bir adım olarak değerlendiriyoruz. Reeskont kredilerinde 5 kat artış, üretim ve ihracatın sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır. Biz ihracatçılar, ülkemizin dövize ne kadar ihtiyacı olduğunun farkındayız ve bu ihtiyacı karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Halktan da benzer bir performans bekliyoruz. 2023 yıl sonu yüzde 58 enflasyon hedefine ulaşmak için vatandaşın tasarruf etmesi yeterli değil, halkın da tasarrufa katılması gerekiyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu