Haber

YKS’de 12. sınıf 2. dönem dersleri alınmayacaktır.

Yükseköğretim Kurulu, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) üniversite adaylarının 12. sınıf ikinci dönem müfredatından muaf tutulmalarına karar verdi. Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu kararı ÖSYM’ye tebliğ edildi ve uygulamaya koymak.

YÖK’ten yapılan açıklamada, 6 Şubat’ta Maraş merkezli meydana gelen depremin sadece bölgedeki öğrencileri değil, Türkiye’deki ortaokul öğrencilerini de etkilediğine dikkat çekildi. Bu kapsamda YKS ile ilgili durum değerlendirilerek, bu kararın alındığına ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 45. maddesi gereğince yükseköğretim kurumlarına kabul ve yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen usul ve esaslara göre sağlanacak tedbirler alınarak yürütülür. fırsat ve fırsat eşitliği.

Kurulumuz ülkemizdeki bu olağanüstü kuralları dikkate alarak Kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullanarak öğrencilerimizi ortaöğretimde devam eden 12. sınıf ikinci aşama öğretim müfredatından muaf tutarak 2023 YKS’de soru sorulmaması kararı almıştır. kurumlar. Alınan karar ÖSYM’ye tebliğ edilerek uygulamaya konulmuştur.” (HABER MERKEZİ)

osmangazi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu