Haber

İran’da neler oluyor? Devlet televizyonu, ahlak polisi biriminin kapatıldığı haberlerini yalanladı

İran Türkiye’nin başkenti Tahran’da 13 Eylül’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra ölümü, protestolara yol açmıştı. ülkenin hükümeti. Dünyanın gözü buradayken dün dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

“KURULDUĞU YER KAPATILDI”

İran Başsavcı Muhammed Cafer Muntazeri, ülkede iki ayı aşkın süredir devam eden Mahsa Emini gösterileriyle ilgili eleştirilerin odağında yer alan “ahlak polisi” biriminin kapatıldığını duyurdu. Yargının ülkedeki son gösterileri tüm tarafları ile birlikte değerlendirdiğini belirten Muntazeri, Moral Polisi biriminin kapatılmasıyla ilgili soru üzerine, “Manevi polisin Yargı ile hiçbir ilişkisi yoktur. Moral polisi nerede olursa olsun kapatılmıştır. geçmişte kuruldular.” söz konusu.

DEVLET TELEVİZYONU REDDETMİŞTİ

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden herhangi bir açıklama yapılmadı. Arap yayın kuruluşu Al-Alam ise yabancı basının yorumları “protestolar sonucunda İslam Cumhuriyeti’nin başörtüsü ve din ahlakı konusundaki duruşundan geri adım atması” şeklinde yansıttığını iddia etti. Al-Alam Pazar öğleden sonra yaptığı açıklamada, “Ancak, İran İslam Cumhuriyeti’nden hiçbir yetkili Rehberlik Devriyesinin kapatıldığını söylemedi.”

ADALET BAKANLIĞI: BİZ BÖYLE BİR KARAR VERMEDİK

Öte yandan İran Adalet Bakanlığı’nın halkla ilişkiler birimine ahlak polisinin kaldırılıp kaldırılmadığı soruldu. Birim tarafından yapılan açıklamada kendilerine böyle bir kararın tebliğ edilmediği bilgisi verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu