Haber

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı 2023 Liberal Düşünce Kongresi’ne katıldı

TUZLA Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde düzenlenen 2023 Liberal Düşünce Kongresi’ne katıldı.

Liberal Düşünce Topluluğu tarafından 2023 Liberal Düşünce Kongresi Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde düzenlendi. Kongrede konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Farklılıkların farkındayım. 22 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyim. Liberal düşünceyi uzaktan takip ediyordum, yakından takip etmeye çalıştım. Bugün aranızdayım. tüm bunlardan bağımsız düşünmeye çalışan biri olarak. Düşünceye gerçekten değer veren bir topluluk içindeyim. Gerçek saygının da teröre uğramamış düşüncelere saygıyla başladığına inanıyorum. Bundan hiçbir zaman yüzde 100 emin olamadık. her zaman yanılıyorlar. Ben hiçbir fikri reddetmedim. Hiçbir fikri bu kadar önemsiz bulmadım, saygı duyuyorum, dinliyorum ve gerçekten anlamaya çalışıyorum. Bu yüzden bugünkü oturumlardan faydalanacağımıza inanıyorum. -up “Ben de öyle. Sizlere destek olmanın ötesinde yayınlarınızı da takip etmeye çalışıyorum” dedi.

Yürütülen çalışmalara ilişkin sorular soran Yazıcı, “Ben aslında temel bilimlere ve buradaki araştırma vakfına çok aşık biriyim. Temel bilim, düşünce ve oturum konuları arasında bağlantı kurmaya çalıştım. konular ve başlıklar. Buna metafor diyebilir miyiz? Bilmiyorum aslında bir bağlantı kurmaya çalışıyorum.” Bunu sizin düşüncelerinize bırakıyorum. Bu bir metafor muydu, değil miydi? Bilmiyorum. Ama düşünce o kadar farklı versiyonlara girmiş ki, kadim çağlardan bu yana gelen tüm izinler ve felsefeler, önceki ve sonrakiyle birlikte gelmiş ve insanlık modern ve post-modern bir döneme girmiştir. Kendisinin de belirttiği gibi, “Şimdi nereye gidiyoruz? Geri dönüş var mı? Daha ileri gitmemiz gerekiyor mu? Düşünceler arasında biraz daha enerjinin korunumu yasasına benzer bir bağlantı var mı?” Aslında oturumun konularına ve olası sonuçlarına baktım. Çok önemli satırlar var. “Önemli sonuçlar verecek oturumlar gördüm. Bağlantılar kurmaya çalıştım ve bu iki soruyla bitirmeye çalışacağım” dedi.

Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Evet, enerjinin korunumu yasasında yani izole bir ortamdaki enerjinin hiçbir zaman değişmediğini ve aynı zamanda yok edilemeyeceğini de biliyoruz. Aslında bu termodinamiğin birinci yasasıdır ve biz bunu yaptığımızda Bir düşünün, düşüncenin yerine enerjiyi koyarsak düşüncenin toplamının değişmeyeceğini düşünebilir miyiz? Belki ben saf düşünce perspektifinden bakıyorum. “Kapalı toplumlarda bu mümkün olabilir ama mutlaka olacaktır.” değiştirmek. Ancak enerji başka bir enerjiye dönüşür, güce dönüşür, çok faydalı hareket ve değişimlerle kendini koruyabilir veya fayda veya zarar getirecek sonuçlar yaratabilir. Bunu aslında nükleer enerji örneğiyle, insanlığın onun enerjisinden faydalanabileceğini söyleyeceğim. Ayrıca yakıcı ve yıkıcı termonükleer patlamalar yoluyla kitlesel ölümlere ve yıkımlara da neden olabilir. Ancak düşünce aynı zamanda hareketler veya değişiklikler, dönüşümler, faydalar veya zararlar da üretebilir. Dünyadaki birçok örnekte ürettiğini görebiliyoruz. İyi ya da kötü sonuçlara neden olabilir. Peki nasıl sadece harcanabilen enerji iyilik ve kötülük açısından temiz ve nötr ise, saf düşünce de iyilik ve kötülük açısından tarafsız olabilir mi? Seanslarda yer alacak başlıklarda saf düşüncenin olumlu ya da olumsuz her konuya dönüşmesi sırasında ortaya çıkan semptomları ya da komplikasyonları tıbbi terimlerle ifade ediyor olabilirim ama daha da uygun terimleri bulacaksınız. “Bunlar çıkabilir mi? Olacaktır, bu sonuçları mutlaka göreceğiz.”

‘Saf düşünceye nasıl dönebiliriz?’ Yazıcı, “Belki insanı fabrika ayarlarına sokabiliriz demiyorum ama düşünce dönüşümünü yeniden ve insanlığın yararına daha olumlu bir şekilde gerçekleştirmek için ne yapabiliriz? Gerçekten bu topluluğun bunu başarabileceğine ve ortaya koyabileceğine inanıyorum.” Fikirleri ileriye taşıyın. Burada düşünmeye çalışan biri olarak düşünenleri takip etmek için buradayım. Bu kongrede buradayım.” Hayatımıza, ülkemizin tüm katılımcılarına, ülkemizin fikir hayatına ve insanlığımıza iyilik ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Yazıcı, “Olaylardan da daha da güçlenmesi gerektiğini görüyoruz. Özellikle jeopolitik konumumuz itibarıyla gerçekten güçlü olmamız gerekiyor. 10 bin kilometre uzaktan insanlar geliyor ve olmaya çalışıyor. Burada demokrasi ve insan hakları konusunda anlamsız. Ama özünde bu tamamen onlara ait.” “Çıkarlarımızı, kendi taleplerimizi yeniden şekillendirmek için mücadele ederken güçlü olmamız gerektiğini bir kez daha anladık. Güçlü olmak derken elbette her alanda güçlü olmak zorundayız. Fikri olarak da güçlü olmamız gerekiyor. Devletin de olması gerekiyor. Bilim ve teknolojide güçlü olun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu