Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ford Otosan’ın açılışında: Geleceğin fabrikası unvanını hak ediyor

Ford Otosan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Yeniköy fabrikasını açtı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılırken, Erdoğan’ı Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç karşıladı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fabrikadan övgüyle söz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

“3.500 kişiye istihdam sağlayan fabrikanın hayırlı olmasını diliyorum. Dünya markası Ford’un mühendislik ve üretim gücünün bir yansıması olan bu tesis, öncü özellikleriyle geleceğin fabrikası ünvanını hak ediyor. Öne çıkıyor” hem içten yanmalı hem de elektrikli araç üretimiyle faaliyet göstermektedir.

“ÜRETİMDE SÖZ SAHİBİZİ SAĞLAYACAK YATIRIMLARA ÖNEM VERİYORUZ”

Ford Otosan’ı her zaman destekledik. Şu ana kadar yerli-yabancı sermaye ayrımı yapmadık. Başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım süresince her aşamada destek olduk. 2 milyar euroluk yatırım planının adım adım hayata geçtiğini görmekten mutluluk duyuyorum. Geçtiğimiz yıl toplam 6,2 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşarak otomotiv sektörünün ihracat şampiyonluğunu sürdüren Ford Otosan’ı da tebrik ediyorum. Üretimde 5 yılda 15’inci sıradan 13’üncü sıraya yükselmemiz, gerçek yolda olduğumuzu gösteriyor. Geçtiğimiz yıl otomotiv ihracatımız 9 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası verdi. Bunu korumaya kararlıyız. Üretimde söz sahibi olmamızı sağlayacak yatırımlara değer veriyoruz.

“FOD’U DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bu yıl dünyada 14 milyon, Çin’de 7 milyon, Avrupa’da 3 milyon ve Amerika’da 2 milyon elektrikli araç satıldı. TOGG’un yarattığı ilgiyle hızla gelişen bir elektrikli otomobil pazarına sahip olmayı planlıyoruz. Avrupa’nın akü üretim üssü olmaya kararlıyız. Ford Otosan’ın yaptığı hamleleri takdirle takip ediyoruz. İlk elektrikli ticari aracın takip edileceğine inanıyorum. Ford’un elektrikli araç ve akü üretimini yakından takip etmeye ve her konuda destek vermeye devam edeceğiz. Gelişime uyum sağlayamayan şirketlerin bir süre sonra ayakta kalmakta zorlanacağı açıktır. Ford, önümüzdeki yüzyılda da sektördeki liderliğini sürdürmek istediğini bir kez daha kanıtladı. Bu keyifli fabrikanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.

“ÜLKEMİZİ KRİZİN ÇÖZÜMÜNDE ANAHTARI YAPTIK”

Küresel ekonomi büyük krizlerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Henüz salgının etkilerinden kurtulamamışken Rusya-Ukrayna savaşı çıktı. Pek çok ülkede enflasyon son 60-70 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Bunlardan biz de etkileniyoruz. Ayrıca yüzyılın felaketinde kayıplarımız oldu ve şehirlerimiz zarar gördü. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde belirlediğimiz hedeflerden vazgeçmedik. 100 milyar dolarlık ek finansman ihtiyacı ortaya çıktı. Küresel gündemi meşgul eden krizlerin neredeyse tamamı ülkemizin bulunduğu bölgede yaşanıyor. Tüm krizlerin öncelikli muhatapları arasındayız. Şu ana kadarki en büyük başarımız, ülkemizi sıcak çatışmaya taraf yapmamak oldu. Uyguladığımız istikrarlı, ilkeli ve ılımlı tavırla ülkemizi krizlerin çözümünün anahtarı haline getirdik.

“İŞSİZLİĞİ YÜZDE 7,5’A AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ”

Ekonomiyi hiçbir zaman ikinci plana atmıyoruz. Ülkemizi yatırımla, istihdamla, ihracatla, cari fazlayla ileriye taşımak için politikalarımızı uyguluyoruz. İş dünyamıza mümkün olan en geniş şekilde değer verdik. Başta ücretliler ve emekliler olmak üzere düşük gelirli kesimi her zaman destekledik. 14-28 Mayıs seçimleri bir başka dönüm noktası oldu. Rekor katılımla milli irade gösterisine dönüştürdüğümüz seçimler, Türk demokrasisinin gücünü ortaya koydu. Türkiye Yüzyılı için yola çıktık. Ekonomik yol haritamızı kısa sürede hayata geçirdik. Yıllık planımızı ve 12. Kalkınma Planımızı kamuoyunun bilgisine sunduk. Önümüzdeki 5 yıl ekonomide bize yol gösterecek kalkınma planımızda yüzde 5 büyüme hedefliyoruz. İstihdamı yıllık yüzde 3 artırarak işsizliği yüzde 7,5’e düşürmeyi hedefliyoruz. Hiçbir amacımız önemsiz değil. Türkiye uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olmaya devam edecek.

“HER FIRTINA SİZE EŞSİZ DENEYİMLER GETİRİR”

Arkanızda bıraktığınız her fırtına size eşsiz deneyimler getirir. Artık bu tecrübeye sahibiz. Artık fırsatları çok daha erken görebiliyoruz. Bu anlayışla yatırımcılarımıza, kadınlarımıza ve gençlerimize verdiğimiz desteği her zaman sürdürüyoruz. Ford Otosan fabrikasının yine ülkemize, milletimize, grubunuza hayırlı olmasını diliyorum. Tüm işçi kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yeni yatırımların heyecanını paylaşmak üzere yeniden bir araya gelmek ümidiyle sizleri selamlıyorum.”

Kaynak: Haberler.com / Araba

kocakoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu