Haber

CHP Milletvekili Tanrıkulu, Can Atalay’ın tutuklanmasını eleştirerek, YKS sınavıyla ilgili bir planlama olmadığını söyledi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Personel Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın “Anayasa’ya aykırı bir şekilde cezaevinde tutulduğunu” iddia etti.

Tanrıkulu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) Diyarbakır’dan 140 bin öğrencinin katılacağını söyledi.

Diyarbakır’ı tercih etmesine rağmen binlerce öğrencinin kendi ili dışında sınava gireceğini belirten Tanrıkulu, “Kendi ortamları dışında tercih etmedikleri bir ilde sınava girmek öğrenciler için büyük bir travma. Yeterli bina olmadığını belirtti. Diyarbakır’da sınavın yapılabileceği çok sayıda bina var.” söz konusu.

Tanrıkulu, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın tutuklanmasına ilişkin, “Can Atalay, Anayasa’ya aykırı bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Siyasi rehin gibi. Anayasa Mahkemesi bu konuda çok net. Yargıtay hiçbir zaman Can Atalay’ın hukuki durumunu değerlendirerek tahliye kararı vermeli ve yargılandığı mahkemeye evraklarını iade etmelidir.” değerlendirmesini yaptı.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Tanrıkulu, “Mevcut Anayasa’yı, Anayasa Mahkemesi kararlarını ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamayan bir siyasi anlayışla yapılamaz” diyerek, “Bırakın. bu siyasi iktidar önce bu Anayasayı uygular.” dedi.

haber-altintas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu