Teknoloji

Araçlarda bulunan ücretli abonelik sistemlerinin sürücüleri sıcak karşıladığı ortaya çıktı (Memnun kalmadık mı?)

Son zamanlarda otomobil devleri ek gelir elde etmek, marka bağlılığını artırmak, üretim kolaylığı ve diğer sebeplerle uğraşıyorlar. ücretli abonelik sistemleri sunmaya başlamıştı. Abonelikler, kullanıcılara aylık veya yıllık fiyatlarla bariz özellikler sunuyordu. Fiyatlandırılmış abonelik şirketleri arasında, Volvo’dan Mercedes-Benz’e, BMW’den Honda’yaBirçok marka vardı.

Bu sistemlerle ilgili tartışmalar devam ederken son zamanlarda konu ile ilgili bir araştırma yapılıyor. Sonuçlar şaşırtıcı bir şekilde kullanıcıların aboneliklerden şikayetçi olmayabileceklerini ortaya çıkardı.

Kullanıcılar arabalarına yeni özellikler eklemek için abone olmaya hevesli

Sonuçlar, S&P Global Mobility tarafından yaklaşık 8.000 küresel müşteri üzerinde yapılan bir araştırmadan alınmıştır. İştiraklerin yarısından fazlasından elde edilen bulgulara göre, müşterilerin daha önce ücretsiz olarak gelen özelliklere veya tek seferlik ek bir ücret karşılığında sahip olmak için abone olma konusunda olumsuz düşünceleri yok.

2016 model veya daha yeni bir araçta ücretsiz deneme veya mevcut abonelik deneyimi olan 4500 kişiye gelecekte abone olmak isteyip istemedikleri soruldu. Katılımcıların %82’si,gelecekte yeni bir araç alırken ücret ödeyerek abone olabileceklerini belirtti.

S&P Global Mobility, müşterileri abone olmaya ikna etmenin en iyi yolunun onları bu tür hizmetlerle tanıştırmak olduğunu söylüyor. Sonuçlar ayrıca, özellikler test edildiğinde kullanıcıların ödeme yapma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Olağan ücretsiz deneme Etkisinin çok daha büyük olabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca, katılımcıların %85’i hizmetleri arkadaşlarına önereceğini söylüyor.

Ayrıca tüketicilerin bariz özellikler için ödemeye diğerlerine göre daha istekli olduklarını da vurgulayalım. Örneğin güvenlik özellikleri, gelişmiş navigasyon, sürücü destek sistemleri Aboneliklerde en çok talep edilen hizmetlerden biri. Öte yandan insanın değerli bir parçası; Isıtmalı koltuklar ve ısıtmalı direksiyon gibi özelliklere para harcamak istemiyor.

Sonuç olarak elde edilen bilgiler, otomobillerde ücretli abonelik sistemlerinin hoş karşılanabileceğini ortaya koyuyor. Peki bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Arabanıza yeni özellikler eklemek için düzenli olarak para ödemeye nasıl bakıyorsunuz?

konakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu