Teknoloji

TÜVTÜRK’ten araç muayene fiyatlarına ilişkin açıklama

TÜVTÜRK, araç muayene fiyatlarına zam yapılacağı haberiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada TÜVTÜRK’ün araç muayene fiyatlarını belirleme yetkisinin olmadığı ve mevcut fiyatların 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacağı belirtildi.

”Son dönemde bazı medyada TÜVTÜRK’ün araç muayene ücretlerini artıracağı yönünde çıkan asılsız haberler nedeniyle açıklama ihtiyacı doğmuştur.”Açıklamada TÜVTÜRK’ün araç muayene ücretlerini belirleme yetkisinin bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: ”Araç muayene fiyatları (KDV hariç) Karayolları Trafik Kanunu’nun 35’inci maddesi uyarınca her yılın ekim ayı sonunda açıklanan yeniden değerleme artış oranlarına göre kanunla belirlenmektedir.

1.1.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere araç sınıflarına göre araç muayene fiyatları; Traktör ve Motosiklet, Otomobil, Minibüs, Kamyonet vb. için KDV hariç 488 TL. Hafif vasıtalar için KDV hariç 958 TL, – Otobüs, Kamyon, Çekici vb. Ağır vasıtalar için KDV hariç 1.295 TL olarak belirlenmiştir. Belirtilen fiyatların %50’si ile tahsil edilen tüm KDV ve gecikme bedelleri doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarılır.

TÜVTÜRK’ün yukarıda belirtilen araç muayene fiyatlarını belirleme yetkisi yoktur. 2024 yılı için geçerli olacak araç muayene fiyatları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği değerleme oranı doğrultusunda belirlenecek. Güncel fiyatlar 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu