Haber

Trump, Florida’daki malikanesinden çıkan ‘gizli belgeler’ soruşturması nedeniyle avukat ekibini değiştirdi

YENİ ABD eski Başkanı Donald Trump, Florida’daki malikanesinden çıkan “gizli belgeler” soruşturmasına ilişkin davayla ilgilenen avukat ekibinin değiştiğini açıkladı.

Trump, sosyal medya sitesi TruthSocial’da yaptığı paylaşımda, anlattığı “gizli belgeler” soruşturması kapsamındaki davada daha sonra açıklayacağı avukat Todd Blanche ve bir hukuk firması tarafından temsil edileceğini duyurdu. “tüm zamanların en büyük cadı avı” olarak.

Konuyla ilgilenen avukatları Jim Trusty ve John Rowley’e teşekkür eden Trump, diğer avukatların isimlerini de önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirtti.

Eski Başkan ayrıca tweet attı, “Joe Biden ulusumuza karşı işlediği birçok suçtan ne zaman yargılanacak?” ifadesini kullandı.

Trusty, dün akşam katıldığı bir televizyon kanalında müvekkili hakkındaki suçlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Trusty, Trump’ın “ABD ulusal savunma bilgilerini kasten saklamak, bu bilgilere erişimi engellemek, yalan yere yemin etmek ve komplo kurmak” suçlarından yargılanacağını duyurdu.

Trump’ın yardımcısı suçlanacak

Trump, soruşturma kapsamında yardımcısı Walt Nauta hakkında da suçlamalar getirildiğini öğrendiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı’nın “Nauta’nın hayatını mahvetmeye çalıştığını” iddia eden Trump, “(Nauta) güçlü, cesur ve büyük bir vatansever. FBI ve Adalet Bakanlığı yozlaşmış.” ifadesini kullandı.

Gizli belgeler hakkında yeni ses kaydı iddiası

Öte yandan CNN’de yer alan bir haberde, Trump’ın 2021’deki bir toplantıda “gizlilik” statüsünü kaldırmadığını iddia ettiği gizli bir belgeden bahsettiği öne sürülen bir ses kaydının transkripti paylaşıldı.

Buna göre Trump, “İran’a saldırmak”la ilgili zımni bir Pentagon belgesi gösterdiği bir toplantıda, “Başkan olarak bu belgenin gizliliğini kaldırabilirdim ama şimdi yapamam” dedi. iddiaya göre söylendi.

Trump’ın söz konusu görüşmede Genelkurmay Başkanı Mark Milley’den şikayetçi olduğu haberinde eski Başkan, “(Milley) İran’a saldırmak istediğimi söyledi. Harika değil mi?” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Haberde, Trump’ın söz konusu belgeyi “gizli belgeyi” görme yetkisi olmayan kişilerle paylaştığı ve daha önceki açıklamalarının aksine soruşturma kapsamında kendisine karşı kullanılabileceğine dikkat çekildi. elindeki “gizli belgelerin” gizlilik statüsünü ortadan kaldırmadığını gösterdi.

Trump’ın atadığı yargıç davayı dinleyebilir

Amerikan basınında yer alan haberlere göre Salı günü Miami’deki federal adliyeye çağrılan Trump’ın atadığı yargıcın, kendisi tarafından atanan Aileen M. Cannon olabileceği öne sürüldü. Ancak Cannon’ın dava süresince görevde kalıp kalmayacağı belli değil.

Trump, hakkında iddianame hazırlandığını duyurdu

Trump dün akşam kendi sosyal medya sitesi TruthSocial’da yaptığı paylaşımda “gizli belgeler” hakkında iddianame hazırlandığını duyurdu.

Önümüzdeki hafta Salı günü yerel saatle 15.00’te Miami’deki federal adliyeye çağrıldığını belirten Trump, “Ülkemizin tarihindeki tüm görevdeki başkanlardan daha fazla oy aldı ve şu anda hem Demokratların hem de diğer tüm adayların çok önünde. 2024 başkanlık seçimleri için anketler. Eski bir ABD Başkanının başına böyle bir şey gelebileceğini hiç düşünmemiştim. Ben masum bir adamım!” kelimeleri kullandı.

Malikanesinden çıkan kapalı belgeler

Trump’ın Florida’daki konutu, “gizli belgeler” soruşturması için 8 Ağustos 2022 sabahı FBI casusları tarafından basıldı.

Baskını ve hakkında devam eden soruşturmaları “siyasi” olarak nitelendiren Trump, Mar-a-Lago’dan alınan belgelerin “bağımsız bir hakem veya özel yargıç” tarafından incelenmesini özellikle istedi.

Trump aleyhindeki “gizli belgeler” ve “6 Ocak Kongre baskını” soruşturmalarına, özel görevli uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith başkanlık ediyor.

Donald Trump, 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir bayana “kapanma” ücreti ödediği için kendisine yöneltilen suçlamalarla 4 Nisan’da Manhattan Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Trump, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu