Haber

EDEBİYAT VE MİLLİ MÜCADELE SEMPOZYUMU ZEYTİNBURNU’DA BAŞLADI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Edebiyat ve Milli Mücadele Sempozyumu dün Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde başladı.

Çağdaş Türkiye’nin doğuşunda önemli ve etkili bir olay olan Milli Mücadele’nin edebiyata yansımalarının değerlendirileceği sempozyuma, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un yanı sıra 15 üniversiteden 33 akademisyen katıldı.

‘MİLLİ ÇABA SON BÜYÜK DESTANIMIZDIR, EDEBİYATSIZ KESİNLİKLE DEĞERLENDİRİLMEZ’

Açılış konuşmalarını yapan Başkan Ömer Arısoy, ‘Edebiyat ve Milli Mücadele Sempozyumu’na Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde ev sahipliği yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız sempozyumda akademisyenlerimiz, yazarlarımız, kültür sanat insanlarımız 2 gün boyunca milli meslekleri ve edebi söylevleri ele alacak. Milli mücadele son büyük destanımızdır, edebiyata bahse girmemek düşünülemez. Birçok yazarımızın aynı zamanda milli mücadele kahramanları olduğunu biliyoruz. Bu konular sempozyumumuzda ayrıntılı olarak ele alınacağı için yeni temaların ve edebî eserlerin ortaya çıkmasına vesile olacaktır.”

Zeytinburnu Belediyesi olarak Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün gerçekleştiği günlerde Milli Mücadele konulu bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirten Arısoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Bugün, üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatana sahip olduğumuz için minnetimizi gösterebileceğimizi umar, bu sempozyum vesilesiyle özgürlüğün önemini ve böyle cennet bir vatana sahip olmanın değerini bir kez daha hatırlatırız.’

‘TÜRK KÜLTÜR DÜNYASINA VERDİĞİMİZ ÇOK GÜZEL YAYINLARIMIZ VAR’

Belediyenin en kıymetli önceliklerinden birinin kültür sanat faaliyetleri olduğunu vurgulayan Arısoy, “Zeytinburnu Belediyesi, burada müdür yardımcısı olduğum dönemden bu yana örnek bir kültür belediyeciliği uyguluyor. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi birçok sempozyuma ev sahipliği yaptı. 2009 yılından bu yana Türk kültür dünyasına birçok sempozyumlar verdik.Güzel yayınlarımız oldu.Bu vizyonu devam ettireceğiz.Belediyelerin ana misyonunun ortasında kültürel faaliyetler var. hemşehrilerimizin yaşam sevinci, kültür de bunun bir parçası. 2009 yılından beri burada yaptığımız kültür sanat faaliyetleri Zeytinburnu’muzun ve İstanbul’umuzun kültürünü yeniden yaratıyor. an.”

SEMPOZYUM BİLDİRİLERİ ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARI TARAFINDAN SUNULACAKTIR.

2 gün boyunca 7 oturumda gerçekleştirilecek olan sempozyum, Milli Mücadele’nin başta roman ve hikâye olmak üzere edebî varlığını ortaya çıkaracak ve bu varlığı günümüz perspektifinden değerlendirecektir.

Oturumlarda Milli Mücadele Edebiyatının Kapsamı ve İmkanları, Askeri Tarih Perspektifinden Milli Ticaret Edebiyatı, Milli Ticaret Edebiyatında Etnokültürel Temsiller, Milli Meslek Edebiyatı ve Tarihyazımı, Milli Meslek Edebiyatının Cinsiyeti başlıkları altında bildiriler sunulacaktır. Literatür, Milli Gayret Edebiyatına Disiplinler Arası Yaklaşımlar ve Kanon ve Sonlar.

Sempozyum bildirileri ayrıca Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları tarafından da basılarak geniş kitlelere ulaştırılacaktır. Pek çok akademisyen ve araştırmacının katılımı ve katkısıyla kitap, sıkıntıları başta tarih ve edebiyat olmak üzere farklı disiplinlerin bakış açısıyla ele alacak bir referans eser olacaktır.

sancaktepe-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu