Teknoloji

Togg T10X’in İlk Teslimatları Yapıldı

Geçtiğimiz haftalarda Togg’un teslim tarihi hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılıyordu. Emre Özpeynirci, 16 Nisan’da gerçekleşeceği söylenen Togg teslimatlarının yapılmadığını ve bu tarihin belirlendiğini belirtti. 24 Nisan’a ertelendi ifade etmişti. Son olarak geçen hafta konuya açıklık getiren şirket, teslimatların 30 Nisan’daedeceğini belirtmişti.

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili Togg, 30 Nisan Pazar günü vatandaşlara teslim edilmeye başlandı. İlk araç Elazığ’a teslim edilirken; Adana, Bursa, İstanbul, İzmirVe Kocaeli‘de teslimatların devam ettiği öğrenildi.

İlk araç Elazığ’a teslim edildi

Togg T10X çekilişine katılan vatandaşlar arasında 29 Mart’ta kazanan belli oldu. İlk yerli otomobil Togg’a sahip olmak için yapılan çekilişe toplam 177 bin kişi katıldı. Çekilişe katılan 20 bin kişi ön sipariş hakkı kazanırken, araçları bugün prestijiyle teslim edilmeye başlandı.

Kur’an-ı Kerim’in ardından ilk teslimat Elazığ’a yapıldı. Togg’un Kula rengi, 23 NL 023plaka Turgay Akgün’e teslim edildi.

Ayrıca çekiliş sonucunda 20 bin kişi asil olarak belirlendi ve 20 bin kişilik yedek liste oluşturuldu. 2023 yılı çekilişini kazananlardan rastgele bir iptal olması durumunda yedek listedeki vatandaşlara teslimat yapılacak.

Yedek listedeki kullanıcılar 2023 yılında araçlarını teslim alamamaları halinde 2024 Ocak ayı prestiji ile yeni paketler ve belirlenecek konfigürasyon seçenekleri ile araçlarını sipariş edebilecekler.

Trugo’dan ayda 85 kWh şarj etme hakkı

Asil ve yedek listelerde yer almaya hak kazanan 40.000 kişi, akıllı cihazlarını teslim alana kadar geçen süreçte çeşitli ayrıcalıklardan yararlanabilecek. Nisan ayından teslimata kadar geçen süre için vatandaşların hesaplarına, Trugo’dan ise aylık olarak ek garanti süresi ekleniyor. 85 kWh (WLTP~500 km eşdeğeri) güç dolum hakkı tanımlanacaktır.

23 ilde oluşturulan hizmet noktaları

Tüm bunlara ek olarak Togg T10X için 23 ilde servis noktaları belirlendi. Togg’un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Planlarımız doğrultusunda yılbaşından itibaren hizmetlerimizi hizmete sunmaya devam ediyoruz. Bugün itibariyle 7 bölge, 23 il, 33 sabit ve kullanıcılarımıza kesintisiz, hızlı ve etkin bir hizmet deneyimi sunmaya hazırız.” 8 mobil nokta.”kelimeler kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu