Haber

Suriyeli kardeşler bisikletlerinin tamiri için biriktirdikleri parayı depremzedelere bağışladı

Mardin’in Midyat ilçesinde yaşayan iki Suriyeli kardeş, bisikletlerinin tamiri için biriktirdikleri parayı depremzedelere bağışladı.

Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgelere yardım seferberliği devam ediyor.

İlçede yaşayan Suriyeli kardeşler Ayaz (10) ve Sivan İbrahim (14) de kumbaralarında biriktirdikleri 30 lirayla bisikletlerinin tamiri için sağladıkları battaniye ve yorganı depremzedeye teslim edilmek üzere Midyat Belediyesi ekiplerine teslim etti. kurbanlar.

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sivan İbrahim, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremzedeler için ellerinden geleni yapmak istediklerini söyledi.

Kardeşiyle birlikte biriktirdikleri parayı depremzedelere bağışlamak istediklerini anlatan İbrahim, “Yorgan ve battaniye göndermeye geldik. Ayaz’ın kumbarasındaki parayı Midyat Belediyesi’ne getirdik.” söz konusu.

Ayaz İbrahim, bisikletinin tamiri için biriktirdiği parayı depremzedelere gönderdiklerini belirtti.

Midyat Belediyesi Genelkurmay Başkanı ve deprem bölgesi yardım kuruluşu Halil Polat, Suriye’nin Şam kentinden savaş nedeniyle bölgeye göç eden Suriyelilerin de depremzedelere yardımda bulunduğunu söyledi.

Bu yardımlarda Suriyeli iki kardeşin katkısının da anlamlı olduğunu belirten Polat, şunları kaydetti:

“Ayaz kumbarasında biriktirdiği 30 lirayı bisikletini tamir ettirmek için alıp bisikletinin kırılmasını göze alarak deprem bölgesine teslim etti. Ayrıca kullanılmayan battaniye ve yorganı da bize teslim ettiler. Battaniyenin üzerine duygusal mesaj atılan mesajda, “Umarım sizin de bu battaniye gibi sıcacık bir yuvanız olur. Ayaz.’ Ayaz ve Şivan kardeşleri hassasiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum.”

ortaca-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu