Haber

Deprem kuş satışlarını artırıyor

Deprem korkusu evcil hayvanlara olan ilgiyi artırdı…

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından hayvanların depremden önce garip davranışlar sergiledikleri tezi yeniden gündeme gelmiş, bazı bilim adamlarının hayvanların depremin öncü sarsıntılarını depremden saniyeler veya dakikalar önce hissedebildikleri yönündeki açıklamaları yeniden gündeme gelmiştir. deprem kuş satışını patlattı.

Pet shoplarda kuş satışlarının yanı sıra kedi ve köpek satışlarında da artış yaşandığı belirtildi.

Deprem sonrası evcil hayvan satışları arttı

“Depremle birlikte hayvanların ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu anladık.”Petshop sahibi Songül Üstündağ, deprem öncesi kuş satışlarının düşük olduğunu, şu anda ise çok yüksek talep olduğunu söyledi.

“Depremden önce kuşların kanat çırptığını söylediler, deprem olacağını hissettiler”

Bazı vatandaşların deprem öncesi kuşların çok ses çıkardığını ve huzursuz olduklarını söylediklerini aktaran Üstündağ, şöyle konuştu: “Müşterilerimizden bazıları geldi. Depremden önce kuşların kanat çırptığını ve deprem olacağını hissettiklerini söylediler. O yüzden şu sıralar kuşlara aşırı bir talep var. En az üç dakika önceden uyardıklarını söylüyorlar. Bu üç dakika, insanlar için evden kaçış demek. Bu çok büyük bir zaman.”söz konusu.

“Bazı hayvanların depremden sonra yerlerini gösterdiğine dair haberler var”

Diğer hayvanlar arasında kedilerin depremden önce çok huzursuz olduğunu, miyavladığını ve kendini hırpaladığını kaydeden Üstündağ, bazı müşterilerin şunları söylediğini kaydetti: “Hayvanların ne kadar değerli olduğunu anladık. İnsanlarla iç içe olduklarını, onları koruduklarını görüyoruz. Deprem bölgesinden de böyle haberler alıyoruz. Bazı hayvanların depremden sonra yerlerini gösterdiğine dair haberler var.”terimleri kullandı.

macka-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu