Haber

Sevda Erdan Kılıç: “Yüzyıldır Ulu Çınar Gibi Kurtuluş Mücadelesi Veren Aziz Halkımızın iradesini yücelten…

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP’nin 100. yıl dönümüne ilişkin, ” Basit“Tam bir asırdır kurtuluşu için mücadele eden şerefli halkımızın iradesini ulu bir çınar gibi yücelten CHP’mizin 100. yılı kutlu olsun” mesajını paylaştı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP’nin 100’üncü kuruluş yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayınladı. Erdan Kılıç’ın mesajı şöyle:

“Bu topraklar, 1919’da emperyalistlerin Anadolu’yu işgal etmeye başladıkları ilk duraktı. Üç yıl süren yağma, yıkım ve katliamın başladığı yerdir. Zulüm o kadar büyüktü ki… Üç yıl yaşandı ve çiçekler açıldı. İzmir’de dağların eteği kan kırmızısı.Tüm bu baskılara rağmen halkın onurlu direnişi emperyalistlere boyun eğmedi ve işgalin başladığı bu yer, işgalcilerin kovulduğu büyük bir toprak haline geldi.Tek nokta burasıdır. İşgalin başladığı, işgalin sona erdiği dünyada… İzmir… Önce esaret, sonra sonsuz özgürlük şehri, memleketim, kurtuluşun, barışın, özgürlüğün, barışın, direnişin, özgürlüğün şehri. Bugün 9 Eylül. İzmir dağlarında çiçeklerin açtığı gün Kan kırmızısı çiçeklere rengini geri veren destanın günü Nazım, İzmir’e giren Ali Onbaşı’nın ağzından Kurtuluş Savaşı destanını nasıl anlattı? ‘Bu davetiye bizimdir. Bir ağaç gibi yalnız, bir orman gibi özgür ve kardeşçe yaşamak.’

Bugün 9 Eylül’ün 101. yıl dönümü. Bize bağımsızlığı armağan eden şehitlerimize selam olsun. Mustafa Kemal Atatürk’e selamlar. Sana da selamlar Ali Onbaşı. 101. yılında kan kırmızısı çiçek açan dağları yeşil, mavi, sarı, kırmızı ve pembeden oluşan rengarenk bir ormana dönüştüren coşkumuzu tebrik ederiz. Bizim coşkumuz, yoksul, yoksun ve yıkılmış bir ülkeyi yeniden ayağa kaldıranların vasiyetinin eseridir. Bize kalan miras cumhuriyetçiliktir. Laikliktir. Devrimcilik, halkçılık, milliyetçilik ve devletçilik. Tam bir asırdır ulu bir çınar gibi yalınayak kurtuluş mücadelesi veren aziz halkımızın iradesini yücelten CHP’mizin 100. yılı kutlu olsun.

Biz tarih boyunca köleliğe boyun eğmemiş onurlu bir milletiz. Dağları renkten renge kan kırmızı çiçeklerle boyayan neslin çocuklarıyız. “Bu onur ve azimle, büyük bir coşkuyla, ulu çınar ağacının önderliğinde, bize emanet edilen mirası ikinci ve üçüncü yüzyıllara gururla taşıyacağız.”

Kaynak: ANKA / Güncel

pursaklar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu