Yaşam

Spy in the Ocean: Kameralarla Derin Denizlere Yolculuk

BBC Earth’ün yeni belgeseli “Okyanustaki Casus”, casus yaratıkların maceralarını ve okyanuslardaki karmaşık yaşamı Temmuz ayında izleyicilerle buluşturacak.

 

BBC Earth yeni göndermesi “Okyanustaki Casus” ile derin denizlerin sırlarını izleyicilere anlatıyor. Dört bölümden oluşan ilk bölümüyle dünyanın en büyülü ve dinamik ortamlarından biri olan okyanusu keşfetmeye yola çıkan program, son derece zeki ve duygusal deniz canlılarıyla karşılaşıyor. Casus yaratıklar olarak adlandırılan son teknoloji kameralar sayesinde denizaltı canlılarının gizemli yaşamları gözler önüne seriliyor. Casus yaratıklardan oluşan ekip, daha önce hiçbir kameranın giremeyeceği yerlere girerek izleyicilere görsel bir şölen sunuyor.

 

Yeni kameraların ortasında Spy Creature, Spy Whale, Spy Lobster, Herring ve Puffer bulunuyor. Kameraların hepsi okyanusun derinliklerindeki gizemleri ortaya çıkarıyor. Belgesel serisinin ilk bölümü, denizaltı yaratıklarının düşüncesine ışık tutuyor. Sorunları çözmek için ekip çalışmasını kullanan balıklardan derin konuşan balinaların nadir sosyal toplantılarına kadar gösteri, hayvanların insan benzeri zekasıyla herkesi şaşırtıyor. Casus yaratıklar, okyanusta yaşayan zeki canlılarla arkadaş olur ve onların duygu durumlarını öğrenir. Aynı zamanda okyanus canlılarının kendi aralarındaki ilişkileri de gözler önüne seriyor. Birçok maceraya atılan casus yaratıklar, okyanus yaşamının harika zekasını, şaşırtıcı duygularını ve karmaşık sosyal yaşamlarını ortaya çıkarmak için dünyayı dolaşıyor. Derinliğin gizemine ışık tutan “Okyanustaki Casus” programı 9 Temmuz Pazar günü saat 20:00’de BBC Earth’te yayınlanacak.

 

Değişen dünyalar BBC Earth ile keşfedilmeye devam ediyor

BBC Earth, Temmuz ayında yayınlanacak diğer yapımlarla izleyicileri okyanusların yanı sıra farklı yaşam alanlarını keşfetmeye davet ediyor. Artan çevresel tehditlerin yaşam alanlarına nasıl zarar verdiğini araştıran “Gezegeni Değiştirmek” dizisi, ilk dönemden itibaren altı konumu yeniden ziyaret ediyor. Uzman sunucuların eşlik ettiği ziyarette, ekosistemleri koruma çabasının sonuçları analiz ediliyor. Değişen Dünyamız (Değişen Gezegen) 15 Temmuz Cumartesi günü saat 20:00’de BBC Earth ekranlarında hayranlarıyla buluşacak.

 

Yiyecek ve içeceklerin üretim sürecini anlatan bilgilendirme programı “Fabrikanın İçinde” yedinci dönemiyle Temmuz ayında geri dönüyor. Gregg Wallace, üretim süreçlerini ve makinelerini ortaya çıkarmak için Avrupa’nın en büyük fabrikalarından bazılarını ziyaret ediyor. Eserlerin arkasındaki bilim ve yenilik araştırılırken, tarihçi Ruth Goodman tarafından nasıl icat edildiği ve tanıtıldığı da araştırılır. Aydınlatıcı program “Inside the Factory” 18 Temmuz Salı günü saat 00:00’da BBC Earth’te olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

finike-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu