Haber

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde mesai kavramı değişiyor

Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, kimi daire başkanlıkları çalışanlarının mesailerinde değişikliğe gideceklerini ve işçilerin isteği dahilinde hafta sonu çalışıp, hafta içi müsaade kullanacaklarını söyledi.

33 gündem unsurunun görüşüldüğü Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda Mustafa Demir başkanlığında yapıldı. Gündem hususlarının görüşülmesi öncesinde kelam alan Lider Mustafa Demir, belediyedeki daire başkanlıklarının mesai saatlerinde gidecekleri değişiklikler hakkında açıklamalarda bulundu.

“Bazı personeller hafta sonu çalışıp, hafta içi izin kullanacak”

Bazı daire başkanlıklarında çalışma saatleri ve müsaade günlerinde değişiklik yapacaklarını söz eden Mustafa Demir, “Daire başkanlıkları çalışmasında değişikliğe gideceğiz. Belediyelerin hizmetleri mesai kavramıyla sonlu değil. Daire başkanlıkları misyonları yerine getirirken sabah 08.00 akşam 17.00 mesai ve hafta sonu müsaade kavramıyla bu hizmetlerin yürümediğini görüyoruz. Hasebiyle herkes için değil, daire başkanlıklarının hizmet üretme noktasında mesailerini planlayacağız. O denli bir tertibe gidiyor. Bu teamül oluşmamış. Birisinin tatili salı-çarşamba olur, hafta sonu çalışır. İstekle lakin bu türlü olabilmeli. Artık biz çalıştıralım, mesaiye gelsin, bir de hafta sonu çalıştıralım bir de ona mesai verelim. Bu hakikat değil” dedi.

Bazı daire başkanlıklarında yeni mesai sistemine geçeceklerini açıklayan Demir, “Böyle bir sistemi de uygulamaya çalışacağız. İşçi arkadaşlarımız ve ilgili daire liderlerimizde büyük bir uğraş ve heyecan var. Bu durumu belediyemize yerleştireceğiz. Seçimler olacak, daire liderleri değişecek tahminen fakat ana sistem olarak belediyenin değişmemesi, gelecek olan siyasi iradenin de siyasetlerini ve projelerini hayata geçirecek refleksi de kaybetmeden bir yapı üzerinde uğraş ediyoruz. Örneğin; toplumsal hizmetler dairesi başkanlığı ile kültür ve toplumsal işler dairesi hizmetlerinin mesai kavramı büsbütün değişecek. Eski Makro AVM’nin projesi bitiyor. 2 daire başkanlığı da orada olacak. Orada cumartesi-pazar tam mesai olacak lakin işçinin 2 günlük tatili kendilerinin isteği istikametinde değişecek” diye konuştu.

Öte yandan, imar hususlarından oluşan ve komiteden havale edilen 33 gündem hususunun tamamı meclis üyeleri tarafından karara bağlanarak, kasım ayı meclis görüşmeleri sonlandırıldı. – SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu