Haber

Sakarya’da Ölü Bulunan Esnaf Davasında Karar Verildi

Sakarya’da kendisinden haber alınamayan esnaf Erdal Sakız’ın aracında ölen kişinin bulunmasıyla ilgili 3 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar EK ve eşi LK, tutuksuz sanıkların suça sürüklenen çocukları SK, müştekiler ve parti avukatları katıldı.

Savcı, mütalaasında, sanıklar EK ve LK’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, sanık SK’nin ise beraat etmesini talep etti.

Duruşmaya katılan müştekiler, mağdur Erdal Sakız’ın eşi ve oğlu, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Söz verilen sanık EK, ilk soruşturma aşamasında ifadelerini kolluk kuvvetlerine baskı altında verdiğini iddia ederek, mağduru başkalarının öldürdüğünü, suçun kendisine ve ailesine yüklendiğini iddia etti.

Sakız’la yaptığı ticarette borç verecek durumda olmadığını anlatan EK, “Deliller karartılarak suç bize atıldı. Mahkeme yanıltılıyor. Düşmanlar Erdal’ı öldürüp Hendek’e attılar. Ben de Erdal’ı öldürüp Hendek’e attım. Cinayeti işlemedi.”

Sanık LK, gözaltına alındıklarında tüm süreci anlatmaya çalıştıklarını ancak avukatların yanlış yönlendirmeleri nedeniyle yapmadıkları hatayı kabul ettiklerini iddia etti. Cinayetle ilgilerinin olmadığını savunan LK, beraatını ve tahliyesini istedi.

Sanık SK, olayın yaşandığı sırada evde olmadığını beyan ederek beraat talebinde bulundu.

Sanık ve müştekinin savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, sanıklar EK ve LK’yi “kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Komite ayrıca EK’yi “ateşli silahlar kanununu ihlal etmek” suçundan 2 yıl hapis ve idari para cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti sanık SK’nın beraatına karar verdi

Etkinlik

Karasu ilçesinde esnaf Erdal Sakız’dan (43) haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirirken, yapılan arama çalışmalarında Sakız’ın aracının 19 Kasım 2022’de Hendek ilçesi Çam Dağı mevkisinde olduğu belirlendi.

Orman alanında yapılan aramada aracında cansız bedeni bulunan Sakız’ın tüfekle öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan Sakız’ın arkadaşı EK, eşi LK ve oğlu SK, 25 Kasım’da tutuklandı. SK daha sonra serbest bırakıldı.

haber-incesu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu