Haber

Putin, Rusya’da LGBT propagandasını yasakladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, LGBT bağlarını teşvik etmeyi veya “övmeyi”, heteroseksüel olmayan yönelimlerden alenen bahsetmeyi veya bunların “normal” olduğunu öne sürmeyi yasaklayan bir maddeyi onayladı.

Devlet Lideri Vladimir Putin, Rusya’da LGBT propagandasını yasaklayan yasayı imzaladı. Yasa, Rusya’da “geleneksel olmayan cinsel ilişkileri ve/veya tercihleri”, pedofiliyi ve cinsiyet değiştirmeyi teşvik ederek, yaşa bakılmaksızın LGBT çıkarlarını desteklemeyi veya “övmeyi”, heteroseksüel olmayan yönelimlerden alenen bahsetmeyi veya bunların “normal”. yapanlara daha ağır cezalar verecektir. Yasaya göre internette, medyada, kitaplarda, görsel-işitsel hizmetlerde, sinema ve reklamlarda LGBT propagandası yasaklanacak.

Yeni yasaya göre, “LGBT propagandası” için 400 bin rubleye, “Gençler arasında cinsiyet değişikliğini teşvik eden LGBT gösterileri ve bilgileri” için 200 bin rubleye kadar para cezası verilecek. Bu para cezaları, tüzel kişiler için sırasıyla 5 milyon rubleye ve 4 milyon rubleye çıkacak. – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu