Haber

Yoğun Bakımda Unutulan ve Ölen Hastalar Ailelerine Haber Verilmeden Gömüldü

Hatay’da Özel Defne Hastanesi’nin ağır bakım ünitesinde unutulduğu için hayatını kaybeden bazı hastaların yakınlarına haber verilmeden toprağa verildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde en ağır hasarı alan illerden biri olan Hatay’daki Özel Defne Hastanesi’nin ağır bakım ünitelerinde unutulan hastaların hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Hastane çalışanları kendi ceplerinden ödedikleri paralarla vinç kiralayarak ulaşabildikleri hastaları tahliye etti. Öte yandan çalışanlar, entübe edilen bazı hastaların hayatını kaybetmiş olabileceğini belirtti.

Depremden günler sonra ortaya çıkan görüntüler, hastane personelini doğrularken, yoğun bakımda hayatını kaybeden hastalara sarsıntının üçüncü gününde ulaşılabildiğini ortaya koydu.

Cenazeler ailelere haber verilmeden toprağa verildi.

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre, yoğun bakımda olan bir yakınını kaybeden Hataylı, cenazelerin ailelere haber verilmeden toprağa verildiğini belirtti. 18 Şubat’a kadar ailesini ve yakınlarını aradığını belirten vatandaş, cenazeyi kendi kendilerine öğrendiklerini söyledi.

Yurttaş, 6 Şubat’ta yoğun bakımda olan anneannesinden haber alamadığını ifade etti. Hastaların tahliye edildiği haberini gören vatandaş, yaşlı kadının da sağ olarak çıkartılması temennisiyle arama çalışmalarına başladığını söyledi.

Vatandaş, bu aramanın 19 Şubat’a kadar devam ettiğini ve kendilerine o gün ölüm haberinin verildiğini belirtti. Vatandaş, cenazenin çıkarıldıktan sonra defnedildiğini öğrendiklerini ve arama çalışmalarını sonlandırdıklarını kaydetti.

Üstelik tek olay bu değil. Ailenin verdiği bilgiye göre diğer hastalar, yoğun bakımda yaşamını yitirdiği anlaşılan yakınlarının enkazdan çıkarılarak habersiz günler sonra toprağa verildiğini öğrendi.

yunakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu