Ekonomi

MÜSİAD SAMEKS Mart’ta 51,5’e yükseldi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Satın Alma Yöneticileri Bileşik Endeksi (SAMEKS) Mart ayında bir önceki aya göre 2,9 puan artarak 51,5 oldu.

MÜSİAD tarafından hazırlanan SAMEKS Mart 2023 sonuçları açıklandı.

Buna göre, bu dönemde bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 50,9’a yükselen Hizmet Branşı SAMEKS Endeksi belirleyici olurken, bir önceki aya göre 5,3 puan artarak 52,6’ya ulaşan Sanayi Sektörü SAMEKS Endeksi belirleyici oldu. Bileşik Endeks’te gözlenen artışta etken oldu. rol yaptı.

Sanayi branşında gözlenen artışta yeni siparişlerdeki hızlı ivmelenme etkili olurken, endeksteki toparlanmada hizmetler sektöründeki yüksek girdi alımları belirleyici oldu.

Böylece 2023 yılına güçlü bir başlangıç ​​yaptıktan sonra Ocak ayında 53,9’a yükselen ve depremin etkisiyle Şubat ayında 48,7’ye gerileyen SAMEKS Kompozit Endeksi, Mart ayının prestijiyle yeniden yükselişe geçti ve böylece ortalama 51,4 puan, yılın ilk çeyreğinin pozitif değeri. bir görünüm yaptı.

Mart ayında sanayi branşında yeni siparişler ve üretim hızla artarken, iş hacminin daraldığı hizmetler sektöründe daha yavaş bir toparlanma gözlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu