Haber

KPSS’ye geç kalan öğrenci, motosiklet esnafının yardımıyla sınavın bitimine 30 saniye kala yetişti.

KPSS’ye geç kalan öğrenci, motosiklet esnafının yardımıyla sınavın bitimine 30 saniye kala yetişti.

GAZİANTEP – Gaziantep’te Kamu Personeli Seçme Sınavı heyecanı başladı. KPSS’ye geç kalan bir aday, 30 saniye kala motorcular tarafından eğitildi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans sınavı bugün saat 10:15’te başladı. Kurallar gereği sınav salonlarının bulunduğu binaların kapıları saat 10:00’da kapatıldı. Saat 10.00’dan sonra sınav salonlarının bulunduğu binalara mazeretsiz olarak gelen adaylar içeri alınmadı. Kapıların kapanmasına dakikalar kala adaylar, sınavı yakalamak için maraton benzeri bir koşu performansı sergiledi.

İsminin öğrenilemeyeceğini ve geç kaldığını düşünerek bir anda paniğe kapıldı ve Gaziantep’te sınava girmek için evinden çıktı. Mahalle esnafına heyecanla KPSS’ye gideceği okulun adresini soran şahıs, durumu görünce şahsi motoruyla memur adayını sınavın başlamasına 30 saniye kala gireceği Gaziantep Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi’ne yetiştirdi.

“Geç kaldığımı gören esnaf yardım etmek istedi”

Memur adayının geç kaldığını gören esnaf, yardım etmek istediğini belirterek, “Sınava geç kaldığımı gören esnaf yardımcı olmak istedi. Sağolsun motosikletiyle evden çıktı.”

Sınav heyecanı yaşayan memur adayları geç kalmamak için sabahın erken saatlerinde yola çıktı. Saat 10:15’te başlayan sınava girişler saat 10:00’da sona erdi. Gaziantep’te belirlenen okullarda sınava giren adaylar, hedefleri için sıralarda yerlerini aldı. Adaylara destek olmak isteyen aileleri ve yakınları, adayların heyecanına ortak olmak için okulların önünde sabırsızlıkla bekledi.

130 dakika sürecek sınav 12.25’te sona erecek ve sınav sonuçları 25 Ağustos’ta açıklanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu