Haber

KPSS 60 puan istiyor! AFAD en az lise mezunlarını işe alacak!

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesi (B) ile yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ve 6/6 Tarihli Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) /1978 ve 7/15754 sayılı. Ofis Çalışanı, Şoför, Temizlikçi ve Güvenlik Görevlisi kadrosuna işçi alacağını duyurdu. Başvuru süreci ve detayları hakkında gerekli bilgileri açıklayan kurum, en az lise mezunu adaylara istihdam sağlayacağını duyurdu. Ayrıca AFAD, 70 işçi alımı için son başvuru tarihi içinde adaylardan en az 60 KPSS puanı istemektedir.

BAŞVURU TARİHİ VE YÖNTEMİ

Afet ve Acil Durum İdaresi personel alım başvuruları 1 Şubat 2023 saat 10:00, 8 Şubat 2023 saat 17:00 prestij ile başlıyor.Prestij ile bitecek.

e-Devlet Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamuya Alım veya Meslek Kapısı ( https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

  • Kamu haklarından mahrum bırakılmamak.

  • Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; Kasten işlenen veya affedilse dahi affa uğrayan kabahatler, Devletin güvenliğine karşı, anayasal düzene ve işleyişine karşı kabahatler, zimmete para geçirme, gasp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, kötüye kullanma suçlarından bir yıl veya daha fazla hapis inanç, hileli İflas, ihaleye fesat karıştırma, ifaya fesat karıştırma, bu fiillerden doğan mal varlığını aklama veya kaçakçılık kabahatlerinden hüküm giymemiş olmak.

  • Erkek adaylar için giriş sınavı tarihinde askerliğini yapmamış olmak, askerlik yaşını doldurmamış olmak, askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerliğini yapmış olmak veya yedek sınıfa intikal ettirilmiş veya nakledilmiş olmak.

  • 2023 Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak.)

  • Görevinin devamlılığına engel olacak bedensel veya ruhsal hastalığı bulunmamak.

  • Giriş sınavına süresi içinde ve tarzına uygun olarak başvurmuş olmak.

  • Adaylar bu ilanda belirtilen pozisyonlardan sadece birine başvuru yapabileceklerdir.

  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli işçi olarak çalışmıyor olmak.

  • Kamu kurum ve kuruluşlarında “4/B sözleşmeli personel” kadrolarında tam zamanlı çalışırken sözleşmesi feshedilen adayların son başvuru tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Ek 1’in dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri uyarınca sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden adaylar hariç)

ÖZEL BAŞVURU KURALLARI NELERDİR?

a) 4 (dört) yıl süreyle eğitim veren fakülte veya yükseköğretim kurumlarının Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından veya Yükseköğretim Kurumlarınca denkliği kabul edilen yurt içi veya yurt dışı eğitim kurumlarından mezun olmak.
b) 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP3 puanı üzerinden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

a) 4 (dört) yıl süre ile süreli eğitim veren fakülte veya yüksekokulların Maliye, Muhasebe ve Maliye Yönetimi, İktisat, İktisat ve Maliye, İktisat lisans programlarından veya denkliği kabul edilen yurt içi veya yurt dışı eğitim kurumlarından mezun olmak. Yüksek Öğretim Kurumları.

b) 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP3 puanı üzerinden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

a) Ortaokul veya dengi bir okuldan mezun olmak.
b) En az CE sınıfı sürücü belgelerine sahip olmak. (1/1/2016 tarihinden önce ehliyet almış ve ehliyetini değiştirmemiş olanların D sınıfı ehliyet sahibi olması.)
c) 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.
d) Türkiye’nin her yerinde her türlü ulaşım vasıtası ile görev ve seyahat yapabilmek.

a) Ortaokul veya dengi bir okuldan mezun olmak.
b) 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

a) Özel Güvenlik ve Savunma önlisans programından mezun olmak.
b) 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almak.
c) Geçerlilik süresi dolmamış, üzerinde silâhlı ibaresi bulunan ve son kullanma tarihi itibari ile özel güvenlik görevlisi kimlik belgesine sahip olmak.
ç) 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanununun 10’uncu maddesi ile Özel Güvenlik Görevlilerinin Sağlık Kuralları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık koşullarına sahip olmak.

RESMİ DUYURU METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu