Haber

Kayseri Sarıoğlan’da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı

Atık suyun geri dönüşümünü sağlamak amacıyla Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde 16 milyon 459 bin lira ihale bedeliyle “İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Sarıoğlan’da yaptırılan tesis ve atıksu kolektör sınırı sayesinde kanalizasyon atıklarının çevreye verdiği zararın önlenmesi planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, ihale bedeli 16 milyon 459 bin lira oldu.

Tesiste günlük 700 metreküp, yılda ortalama 255 bin 500 metreküp atık suyun arıtılması planlanıyor. Bu sayede çevre ve doğal hayat atık suyun olumsuz etkilerinden korunacak, Kızılırmak Havzası’ndaki kirliliğin de önüne geçilmiş olacak.

Proje kapsamında 9 kilometrelik kollektör bordürünün imalatları da tamamlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gelecek nesillere daha yaşanabilir ortamlar hazırlamak amacıyla ilçelere ihtiyaçlara uygun atıksu arıtma tesisleri kazandırmaya çalıştıklarını belirtti.

Büyükkılıç, “Sarıoğlan ilçemizde büyük fedakarlıklarla tamamlanan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde bölgedeki tüm atık sular biyolojik arıtmaya tabi tutulacak, insan ve çevre sağlığı ileri düzeyde korunacak. Mayıs Bölge halkına ve Kayseri’ye hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu