Haber

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Brüksel’de konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Brüksel’de ikinci gününde katıldığı Brüksel Kent Zirvesi’nde hem İzmir’in 30 Ekim İzmir depremi deneyimlerini hem de 6 Şubat depremleri sonrası bölgeye verdiği desteği anlattı. Başkan Soyer, uluslararası dayanışmanın öneminin de altını çizdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Brüksel temasları sürüyor. Önder Soyer, kentteki ikinci gününde İzmir’de sürdürülebilirlik çalışmalarını konuştuğu ikili görüşmelerin ardından dünyanın dört bir yanından yerel yöneticileri bir araya getiren Brüksel Kent Zirvesi’ne katıldı.

Zirve kapsamında Lider Tunç Soyer, “Deprem Sonrası Belediye Başkanları ile Söyleşi” etkinliğinde bir konuşma yaptı. 30 Ekim İzmir depreminde yaşananlar, deprem sonrası yaptıkları tesviye çalışmaları ve 6 Şubat depremi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesine verdiği destek Başkan Soyer’in konuşmasının öne çıkanları arasında yer aldı. 30 Ekim İzmir depreminde toplumsal dayanışma çalışması olarak ortaya çıkan “Bir Lot Bir Ev Kampanyası”nı Şubat depremlerinin ardından genişlettiklerini ve bölgeyi uyardıklarını belirten Başkan Soyer, ulusal dayanışmanın yanı sıra uluslararası dayanışmanın da önemine vurgu yaptı. dayanışma ve UCLG ve Eurocities’e destekleri için teşekkür etti. .

AB’YE TEŞEKKÜRLER

Metropolis Büyükşehir Ağı, Eurocities Avrupa Şehirler Ağı ve Dünya Belediyeler Birliği Orta Doğu ve Batı Asya Birimi (UCLG-MEWA) tarafından düzenlenen etkinlikte Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmed Abdullah Aksoy da deprem bölgesinde diğer belediyelerin yürüttüğü çalışmalara ilişkin konuşmalar yaptı. Etkinlikte yaşanan sarsıntıların ardından başta Avrupa Birliği olmak üzere yurt dışından gelen destek için teşekkür edildi.

UCLG İLE ORTAK FAALİYETLER İÇİN GÖRÜŞ DEĞİŞİMİ

Aynı zamanda Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi ve Dünya Yönetim Kurulu Üyesi olan Önder Soyer, Brussels City Hill kapsamında düzenlenen UCLG Yönetim Kurulu toplantısına da katıldı. Lider Soyer, görüşme öncesinde UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz ile bir araya gelerek, düzenlenebilecek ortak etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İzmir, 2021 yılında “Döngüsel Kültür” kavramının tanıtıldığı UCLG Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı.

SÜNGER ŞEHİR PROJESİNİ ANLATTI

Başkan Soyer, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Girişimcilik, KOBİ’ler, Bölgeler ve Kentler İçin Kentsel Politikalar ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Başkanı Aziza Akhmouch ile de bir araya geldi. Önder Soyer, İzmir’de hayata geçirilen Sünger Şehir projesi hakkında bilgi verirken, Akhmouch’tan OECD’nin belediyeler ve yerel yönetimler için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Soyer’in Brüksel’deki ikinci gününün son teması Brüksel Büyükşehir Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort, Dışişleri Bakanı Pascal Smet ve Avrupa Komisyonu Üyesi Alain Hutchinson ile oldu. Görüşmede il merkezinde işbirliği protokolü yapılması kararlaştırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu