Haber

İtalya’da Hocalı Katliamı için adalet talepleri gündeme geldi

İtalya’da parlamentonun üst kanadı olan Senato’da düzenlenen toplantıda Hocalı Katliamı için adalet talebi masaya yatırıldı.

Avrupa Birliği (AB) Siyaset Komitesi Lideri Senatör Giulio Terzi’nin ev sahipliğinde Senato’da “Hocalı faciasının 31. yılında uzlaşma ve barışın tesisi için adaletin önemi” konulu toplantı düzenlendi.

Görüşmeye Senatör Terzi, Azerbaycan’ın Roma Büyükelçisi Rashad Aslanov, İtalya İnsan Hakları Federasyonu Başkanı Antonio Stango ve İtalya Dışişleri Bakanlığı Kalkınma Dairesi Başkanı Emanuele Farruggia’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Senatör Terzi panelde yaptığı konuşmada bugünün hem geçmişi anma hem de adalet için mücadele etme günü olduğunu söyledi.

Terzi, 31 yıl önce Azerbaycan vatandaşlarının yaşadığı şiddet ile bugün Ukrayna vatandaşlarının Avrupa’da yaşadıklarının ibret verici şeyler olduğuna değindi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Terzi, “Hocalı faciasının tanınması, cezasızlık kültürünün hakim olamayacağı, kalıcı barış ve istikrarın tek yolunun adalet olduğu mesajını vermek için hayati önem taşıyor.” söz konusu.

Azerbaycan’ın Roma Büyükelçisi Aslanov, Hocalı’nın tarihinin acı dolu bir tarih olduğunu vurgulayarak, “Siviller uyurken saldırıya uğradı. Azeri oldukları için öldürüldüler. Bu bir soykırımdır.” dedi.

Kendileri için barışı ve geleceği inşa etmenin değerli olduğunu, adalet olmadan bunun olmayacağını söyleyen Aslanov, “Biz intikam değil, Hocalı için adalet arıyoruz. Adalet elbet gelecektir.” terimleri kullandı.

kagizman-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu