Teknoloji

iOS 16’nın temel çoklu görev özelliği Android 14’e de geliyor

Genel olarak, Android, iOS’tan daha fazla çoklu görev esnekliği sunabilen bir işletim sistemidir. Buna rağmen, belgeleri iki tam ekran uygulamanın ortasına sürükleyip bırakamaz . Öte yandan iOS 16, sistem hareketlerini kullanarak bir öğeyi bir tam ekran uygulamadan başka bir tam ekran uygulamaya sürükleyip bırakmanıza olanak tanır.

Neyse ki, Android 14 ile bu değişebilir. Son söylentilere göre Android 14, Android çoklu görev özelliklerini çok daha kullanışlı bir deneyim haline getirecek yeni bir özellik sunacak. Google News Telegram kanalının editörü Çivi Sadykoven son Android 14 beta sürümünde, belgeleri veya metni iki tam ekran uygulamanın ortasına sürükleyip bırakmanıza izin veren bir özellik fark etti.

Android 14’te tek yapmanız gereken tek parmağınızla metne, fotoğraflara veya diğer belgelere uzun basmak, ardından ikinci parmağınızı kullanarak seçili medyayı tutarken sistemde gezinmek. Bu hareket komutuyla, belgeleri uygulamaların ortasına sürükleyip bırakmak için iki uygulama kullanabilirsiniz. Bölünmüş ekran moduna geçme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Bu özellik, katlanabilir telefon ve tablet gibi büyük ekranlı cihazlarda daha da kullanışlı olabiliyor. Özellik, bu yıl içinde kullanıma sunulacak olan Android 14 ile uyumlu telefonlara ve tabletlere gelecek.

cayajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu