Haber

Netanyahu: Askerlerimizi savaş suçlarıyla suçlayabileceğinizi sanıyorsanız bu ikiyüzlülüktür

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonunun savaşın ikinci aşaması olduğunu söyledi. Netanyahu, “Bu uzun ve zorlu bir savaş olacak. Kazanacağız” dedi.

BBC Türkçe haberine göreBaşkent Tel Aviv’de bir açıklama yapan Binyamin Netanyahu, Gazze’yi yöneten Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarının ardından başlayan çatışmaları “İsrail’in ikinci kurtuluş savaşı” olarak nitelendirdi.

Netanyahu, “Savaşacağız. Teslim olmayacağız. Geri çekilmeyeceğiz” dedi.

İsrail’in “çok net hedefleri” olduğunu belirten Netanyahu, İsrail Kara Kuvvetlerinin “Hamas’ı dağıtmak” ve rehineleri geri getirmek için Gazze’ye takviye kuvvet gönderdiğini duyurdu.

Netanyahu, “İsrail’in askerleri ve komutanları hâlâ Gazze Şeridi’nde. Her yere konuşlanmış durumdalar.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul’da düzenlediği “Büyük Filistin Mitingi”nde yaptığı konuşmada, “İsrail, seni savaş suçlusu ilan ediyoruz.”

Netanyahu, açıklamasında Erdoğan’ı kastetmeden, “Bizi savaş suçu işlemekle itham etmeyin. Askerlerimizi savaş suçu işlemekle itham edebileceğinizi sanıyorsanız bu ikiyüzlülüktür. Biz dünyanın en ahlaklı ordusuyuz.”

İsrail’de Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırılarda 1400 kişi hayatını kaybetti.

Gazze’de Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 7 bin 600’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail’in Gazze’de vurduğu yerler arasında camiler, kiliseler ve hastaneler yer alıyor.

avcilar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu