Yaşam

Huawei Türkiye Geleceğin Tohumları 2023 başvuruları başlıyor

Huawei’nin küresel düzeyde yürüttüğü bir numaralı sosyal değer programı Seeds for the Future’ın Türkiye ayağı bu yıl 17-24 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Türkiye’de bu yıl sekizinci kez uygulanacak program kapsamında bilişim teknolojileri eğitimi alanında seçilecek üniversite öğrencileri, İstanbul yakınlarında bir hafta sürecek kampta eğitim alacak. Başvurular bu hafta başladı ve 30 Mayıs’a kadar devam edecek.

Gelecek İçin Tohumlar programı, dijital dünyada başarılı gençleri desteklemek ve profesyonel kariyerlerinde daha fazla beceri kazanmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Program, dünyanın her yerinden yetenekli gençleri hedeflerine ulaşmaları için teşvik ediyor.

Geleceğin Tohumları programı kapsamında öğrenciler; 5G, Yapay Zeka, Bulut ve Dijital Güç gibi konularda eğitimlere katılacak. Programda ileri düzey BİT kursları ve eğitimlerinin yanı sıra uzmanlardan dersler ve Çin ve Türk kültürleri üzerine çeşitli etkinlikler de yer alıyor.

Seeds for the Future eğitim kampında bu yıl diğer yıllardan farklı olarak birçok yenilik var. 2021 yılında hayata geçirilen küresel Tech4Good proje yarışması kapsamında bu yıl dünyada ilk üçe giren proje ekiplerine 100 bin dolar başlangıç ​​fonu sağlanacak. Öğrenciler kamp süresince projelerini geliştirirken Tech4Good danışmanından destek alacaklar. Dünya çapındaki değerlendirmede başarılı olan takımlar, gelecek yıl Çin’deki Startup Sprint programına katılma fırsatı yakalayacak.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere uluslararası kabul görmüş “Gelecek için Huawei Tohumları” sertifikası verilecek ve küresel mezunlar topluluğuna katılmaya davet edilecekler. Huawei Türkiye, Seeds for the Future 2023 başvurularının katılımcı seçim sürecinde de deprem felaketinden etkilenen adaylara öncelik verilmesine karar verdi.

Gelecek için Tohumlar projesi ilk kez 2008 yılında Tayland’da uygulandı. Proje 139 ülkede uygulandı ve 500’den fazla üniversiteden 15.000 genç öğrenciye ulaştı. Türkiye’de ilk kez düzenlendiği 2015 yılından bu yana projeye 170 üniversite öğrencisi katılmıştır. Programa başvurular https://seedsforthefutureturkiye.com/ web sitesi üzerinden yapılmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kuluncak-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu