Haber

Dünyaca Ünlü Hollywood Aktörü Leonardo DiCaprio’nun Türkiye Paylaşımı Gözlerden Kaçmadı!

Dünyaca ünlü Hollywood oyuncusu Leonardo DiCaprio, geçtiğimiz gün Türkiye’de yeniden keşfedilen bir balıkla ilgili bir paylaşım paylaştı. Paylaşımı Türk kullanıcıların dikkatinden kaçmadı. Detaylar içerikte!

Magazin dünyasında adı asla unutulmayan ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, Instagram hesabından yaptığı Türkiye paylaşımıyla gündeme geldi. Çevreye duyarlı sanatçı DiCaprio’nun paylaşımı Türk takipçilerinin dikkatinden kaçmadı. Kullanıcılar fotoğrafın yorum kısmına Türk bayrakları bıraktı.

Sözcü’nün haberine göre, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dünyanın en çok aranan 10 balık türünden biri olan leopar sazanı için Prof. Dr. Cüneyt Kaya ve meslektaşı Münevver Oral bir keşifte bulunmuştu.

Bölgedeki balıkçılara güvenen iki bilim insanı, 3 ay süren titiz bir çalışma sonucunda Dicle ve Fırat nehirlerinde aynı gün iki leopar sazanı yakaladı. Bilim adamlarının yakaladığı balıklardan birinin 20 cm, diğerinin ise 50 cm uzunluğunda olduğu kaydedildi.

Sıkı durun, Leonardo DiCaprio’nun paylaşımı tam da buradan geldi. Çevre dostu oyuncu DiCaprio, ‘komando balığı’ olarak da bilinen bu balığın keşfini kendi hesabında 62 milyon takipçiyle paylaştı.

Ünlü Hollywood aktörünün paylaşımını burada görebilirsiniz:

Leonardo DiCaprio da paylaştığı fotoğrafta şu sözlere yer verdi:

‘Türkiye’deki balıkoloji uzmanları Dicle Nehri yakınlarında leopar sazanı buldu. Bir zamanlar Dicle-Fırat havzasında, Türkiye’nin doğusu ile Suriye’de, İran ve Irak’ta leopar sazanı bol miktarda bulunurdu. Ancak baraj inşaatları, kirlilik ve uygunsuz balıkçılık balık türlerini yok olmanın eşiğine getirdi.’ söz konusu. Ünlü oyuncu, paylaşımında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Doç. Dr. Cüneyt Kaya’nın da şu sözlerine yer verdi: “Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir türün hala var olduğunu hissetmek ve keşfetmek harika.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu