Yaşam

Hayati İnanç; Gönül yıkmak değil, gönül almak marifettir

Ailem Kocaeli Buluşmalarının 7.’sinde müellif Hayati İnanç, Kocaelililerle buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Ailem Kocaeli Buluşmaları” ismi altında başlattığı söyleşilerin 7.’sine muharrir Hayati İnanç’ı konuk etti. Bayana Yönelik Şiddete Karşı Memleketler arası Gayret Günü sebebiyle Hayati İnanç “Ailede Kadının Önemi” mevzu başlığı ile Kocaelililerle bir ortaya geldi. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşen söyleşiye iştirak çok ağırdı.

EV HANIMLIĞI GÜÇ MESLEKTİR

Eğitimci ve Müellif Hayati İnanç seyircilere âlâ dileklerde bulunarak konuşmasına başladı. Mesken hanımlığının da bir meslek olduğunu, hatta dünyadaki en güç meslek olduğunu söyleyen İnanç, “Kim 24 saat çocuk bakıp, yemek hazırlayıp, çamaşır yıkayabilir ki? Hem de karşılık beklemeden. Biz hayatı onlardan öğreniyoruz, insanlığı onlardan görüyoruz. Her şeyimi versem borçlu kalıyorum” dedi. İnanç, eşlere, annelere kırıcı kelamlar söylemekten kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, “Bir insanın acı sözle ne hale geldiğini görebilsek ağzımıza kötü söz alamayız” tabirlerine yer verdi. Hayatın zımnî formülünün tatlı lisan ve güler yüz olduğunu da tabirlerine ekleyen İnanç, gönül yıkmanın değil gönül almanın beceri olduğunu belirtti.

BELEDİYEMİZ BAYANLARA YÖNELİK BİRÇOK PROGRAM DÜZENLİYOR

Büyükşehir Belediye BaşkanıTahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın ve Büyükşehir Lider Vekili Yaşar Çakmak da söyleşiye iştirak sağladı. Lider Vekili Çakmak, ‘’Büyükşehir Belediyemizin hanımlara yönelik çok güzel programları var. Bugün de gerçekten tekrar tekrar dinlemekten her zaman memnun kaldığımız değerli Hayati İnanç’ı konuk ediyoruz’’ dedi.

EFENDİMİZ: HANIMINI DÖVENİN DAVACISI BENİM

“En yıkılmaz kalemiz ailedir” diyen İnanç, “Beyler, şiddet lafları etmeye gerek yok, benim Efendim demiş ki; ‘Hanımını dövenin davacısı benim’ İşte bu kadar. Hanımlarınız, hanımefendiler O’nun nazlıları. Kadınlara nasıl davranmanız gerektiğini zaten O söylüyor” sözlerini kullanırken “Annem benim kılıbık olduğumu söyler, evet öyleyim çok faydasını gördüm. Beyler, size de öneririm” diyerek salondaki konukları güldürdü.

AİLEM KOCAELİ BULUŞMALARI

Ailem Kocaeli projesi ile milli-manevi kıymetlerimiz doğrultusunda, toplumsal gelişimi, aile olma/aile kalabilme süreçlerini destekleyen, bayan, aile ve çocuk temelli çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda bireylerin, fizikî, ruhsal, toplumsal istikametten sağlıklı gelişimlerine takviye olmak, toplumsal iştiraki ve farkındalığı arttırmak emelli eğitim, seminer, söyleşi programları, “Ailem Kocaeli Buluşmaları” ismi altında planlanmıştır.

ETKİNLİK TAKVİMİ

https://www.kocaeli.bel.tr/tr/ adresinde yer alan AKTİFLİK TAKVİMİ Yaklaşan Etkinlikler başlığı kısmında Büyükşehir Belediyesinin gerçekleşecek olan aktiflikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Anne kent Sağlıklı Hayat Programının toplumsal medya hesaplarından da ayrıntılı bilgi alınabilmektedir. https://www.instagram.com/kocaeliannesehir/?hl=tr, https://twitter.com/annesehir, https://www.facebook.com/kocaeliannesehir, https://www.youtube.com/channel/UCDcj_C_surA-UA0kRfB-_pw

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu