Ekonomi

Erdemoğlu Holding, 3.55 milyar liralık SASA hissesini sattı

Erdemoğlu Holding, SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin ödenmiş sermayesinin %1,26’sına tekabül eden 66.937.802 adet hissenin satış sürecini açıkladı.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre işlem, hisse başına 53 TL fiyatlanarak yaklaşık 3.55 milyar TL brüt fayda elde edildi.

KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İşlem kapsamında HSBC Bank plc (“HSBC”) tek global koordinatör ve muhasebeci olarak atanmıştır. İşlemin tamamlanmasını müteakip Erdemoğlu’nun SASA’daki doğrudan pay sahipliği, Yüzde 59,7 çoğunluk hissedarı olmaya devam edecek ve SASA üzerinde yönetim kontrolünü elinde tutacak. Erdemoğlu, geleneksel istisnalara tabi olarak, Erdemoğlu’nun elinde kalan SASA hisseleri için 90 günlük satış yapmama taahhüdü sağlamak üzere HSBC ile anlaştı.

Erdemoğlu, süreçten elde edilecek gelirin çoğunu, ihraçtan sonra Borçlanma Aracına (tek yatırımcı olarak) tam olarak katılmak için kullanmayı planlamaktadır. Ek gelir elde edilmesi durumunda bu ek gelirler Erdemoğlu tarafından genel kurumsal ihtiyaçlar için kullanılacaktır. Borçlanma Aracına katılım amacıyla kullanılacak olan İşlemden elde edilecek gelir, ihraç tarihine kadar nakit ve nakit benzeri olarak tutulacaktır. İşlemin 15 Haziran 2023 tarihinde tezgah üstü işlemle sonlandırılması bekleniyor. Erdemoğlu hisselerinin satışına ilişkin diğer değerli gelişmeler ilgili mevzuat çerçevesinde duyurulmaya devam edilecektir.” (EKONOMİ HİZMETİ)

kangalajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu