Haber

Bakan Soylu, Adıyaman’da kurulan prefabrik çarşıda esnafı ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman’da esnafa tahsis edilen prefabrik dükkanlardan oluşan çarşıda incelemelerde bulundu.

Soylu, valilik ziyaretinin ardından Sincan Belediyesi’nin Yeni Mahalle’de kurduğu ve “Büyük Sincan İnşaatçılar Sıhhi Tesisatçılar Elektrikçiler Sitesi” adını verdiği çarşıda esnafla görüşmeye geldi.

Bakan Soylu burada esnafın taleplerini dinledi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Soylu, deprem bölgesi illerinde bölge ekonomisi için çarşılar kurduklarını ve planlanan çalışmaların yaklaşık yarısının tamamlandığını belirtti.

Süleyman Soylu, yapımı tamamlanan çarşılarda esnafın alışverişe başladığını belirterek, şöyle konuştu:

“Ayrıca onları harika yapan bir anlayışla birlikte valiliklerimizden çalışma izni veriyoruz ve yarın ya da öbür gün farklı bir durumla karşılaşmamaları için her türlü adımı atıyoruz. Alış verişlerini kendi ilinin esnafından yaparlar” şeklinde bir eğilim var. Şehrin esnafını ve ticaretini yükseltmeye, ticaret anlamında hareketliliklerini sağlamaya çalışıyoruz.”

“Karşılıklı anlayış ve destek var”

Farklı iş grupları için de mekanlar inşa ettiklerini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

“Sigortacılarla, mali müşavirlerle, istenirse eczanelerle, avukatlarla yani serbest meslekle uğraşanlarla da çalışıyoruz. Bunlarla da bazı yerlerde bireysel ya da grup olarak çalışıyoruz. Sadece o da değil. kuru gıda toptancıları için çalışıyoruz.” Biz mobilya üretiyoruz, onların 250 metrekare alana ihtiyacı var. Onları bir meydana getiriyoruz ve onlar için büyük yüksek çadırlar kuruyoruz. Makinelerini oraya getiriyoruz ve üzerinde çalışıyoruz. Kentin ticaretini canlandırdığınız zaman normalleşmeyi sağlayacak adımları da daha hızlı atmanızı sağlıyor.”

Esnafın da büyük bir anlayışla yürütülen çalışmalara destek verdiğini belirten Soylu, “Burada büyük bir karşılıklı anlayış, güçlendirme ve dayanışma görüyoruz.” sözlerini bitirdi.

erdekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu