Ekonomi

Suudi Arabistan, sanayi ve madencilik sektörlerinde Çin ile işbirliğini genişletmek istiyor

RİYAD, 13 Haziran (Xinhua) — Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bandar bin İbrahim Al-Khorayef, ülkesinin sanayi ve madencilik gibi sektörlerde Çin ile işbirliğini genişletmeye istekli olduğunu söyledi.

Pazar günü Riyad’da düzenlenen 10. Arap-Çin İş Konferansı çerçevesinde Xinhua’ya konuşan bakan, Çin-Arap ilişkilerinin ortak çıkarlara dayandığını ve son yıllarda istikrarlı ve değerli bir ilerlemeye tanık olduğunu kaydetti.

Al-Khorayef, ülkesinin Suudi Arabistan Vizyonu 2030’un stratejik çerçevesinin bir parçası olarak sanayi, madencilik kaynakları, enerji ve lojistik alanlarında Çin ile işbirliğini genişletmeye hazır olduğunu söyledi.

“Endüstriyel stratejimiz, petrol, doğal gaz veya mineraller gibi mevcut doğal kaynakları ve coğrafi konumumuzu kullanarak Suudi vatandaşlarının çalışma ufkunu açarak krallığı küresel bir lojistik istasyonu ve büyük bir sanayi bölgesi haline getirmeye odaklanmaktır. ve bu gelecek vaat eden sektörlere yatırım yapın” dedi.

Al-Khorayef, “Bakanlık bünyesinde Çinli şirketleri ülkemize çekmek ve çeşitli fırsatları belirlemelerine yardımcı olmak için çalışan bir ekibimiz var” dedi.

Suudi Bakan, ülkesinin dünyanın her yerinden girişimciler için nezih bir yatırım ortamı yaratmak için avantajlı konumundan ve bol doğal kaynaklarından sonuna kadar yararlanacağını belirtti.

sarayonuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu