Haber

Ekrem İmamoğlu’nun HDP’ye ilgisi dikkat çekiyor

  • HABER 7 – ÖZEL

14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 seçimlerinde büyük hayal kırıklığı yaşayan muhalefet kaynarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğu da sallanıyor. CHP’de parti içi krizin taraflarından biri olan İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’na parti dışından destek olduğu görülüyor. Bu bağlamda İmamoğlu-HDP ilişkisi dikkat çekiyor.

İMAMOĞLU HDP’YE SAHİP OLDU

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ile HDP arasındaki sıcak ilgiyi gözler önüne seren pek çok detay var. İmamoğlu ve HDP sık sık kamuoyu önünde birbirine sahip çıkarken, bu durumun bir örneği 31 Mart 2021’de yaşandı. Terörist olarak altı milyon oy alan partide buna karşıyım.” kelimeleri kullanmıştı.

PERVİN BULDAN VE MİTHAT SANCAR’DAN İMAMOĞLU’YA DESTEK

14 Aralık 2022’de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyaset yasağı kararına tepki gösterdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İmamoğlu hakkında alınan karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın İmamoğlu ile ilgili karar hukuki değil siyasidir. Halkın iradesini yansıtan seçim sonuçlarını kayyum ve yargı darbe ve kumpaslarla ortadan kaldırma süreciniz mutlaka sona erecektir. Halkın iradesine yenileceksiniz.” HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza kayyum darbesinin başlattığı siyasi komplo sürecinin devamıdır. Kumpaslarla, yargı darbeleriyle siyasete ve ülkenin geleceğine yön veremeyeceksiniz! Ortak demokrasi mücadelesiyle bu dönemi mutlaka bitireceğiz” dedi.

İMAMOĞLU, PAZARCIYIN HDP İLE İŞBİRLİĞİNE TEPKİ VEREREK ‘İMKANSIZ’ DEDİ

28 Mayıs seçimleri öncesi Bayrampaşa’da bir esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu terör örgütü PKK ve HDP’den destek aldıklarını eleştirdi. Pazarcı esnafıyla tartışan İmamoğlu, tepkilerin artması üzerine ‘ahlaksızsınız’ diyerek esnafa hakaret etti. Öte yandan söz konusu esnaf da İmamoğlu’nun şikayeti üzerine gözaltına alındı.

DİLEK İMAMOĞLU’DAN BAŞAK DEMİRTAŞ’A ZİYARET

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ile HDP arasındaki sıcak ilişkiye ilişkin 17 Ağustos 2019’da bir olay yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, Başak Demirtaş ile görüştü, Edirne’de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi. Toplantıda doğum günü olan Demirtaş için pasta kesildi. Toplantının sunuculuğunu yapan Selvi Kılıçdaroğlu, “Selahattin Bey’i insan olarak çok seviyorum, hiç yüz yüze görüşmedim ama kalbimiz hep onunla” dedi. Ayrıca kendisi mahalle muhtarı olduğu için siyasetle uğraşanların ailece buluşmasını da değerli buluyorum’ dedi. konuşmuştu. Görüşmenin ardından Gazeteci Ayşe Arman’a bir konuşma yapan Dilek İmamoğlu, tutuklu Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile görüşmesine ilişkin “Barış için, aşk için adım atmanın nesi yanlış?” kendi sözleriyle açıkladı.

EKREM İMAMOĞLU BULDAN’IN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Ekrem İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın 8 Mart 2021 Kadınlar Günü’nü sosyal medya hesabı üzerinden kutladı. Buldan, İmamoğlu’na teşekkür ederken, İmamoğlu da “Mesajımız güzel duygularla yazılmıştı. Kimse sağında, solunda, arkasında bir şey aramasın. İyi duygularla dolu.”

DEMİRTAŞ ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

14 Mayıs seçimleri öncesi Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için Van’da düzenlenen mitingde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılımcılara hitap etti. İmamoğlu yaptığı konuşmada terörle ilişkisi olan belediyelere kayyum atanmasını eleştirerek Selahattin Demirtaş’a özgürlük sözü verdi. Öte yandan Dilek İmamoğlu’nun ‘zafer işareti’ yaptığı mitinge giden bazı kişiler, “Dişimiz kanlı Öcalan yanınızdayız” sloganları attı.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu