Haber

Din Görevlileri Blinken’in Ankara’ya Gelişini ve İsrail’in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

Din görevlileri, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Ankara’ya gelişini ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını büyükelçilik önünde protesto etti.

Yüzlerce din görevlisi ve Memur-Sen üyesi, Blinken’in Ankara’ya gelişini ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ABD Büyükelçiliği önünde protesto etti. Grup adına konuşan Ali Yıldız Güvenat, İsrail’in eninde sonunda çökeceğini söyledi.

Çocuk-hasta ayrımı yapmadan sivilleri katleden İsrail’in aynı zamanda insanlık onurunu da katlettiğini belirten İnanç, soykırımı ve Hamas’ı desteklemek için burada olduklarını kaydetti.

ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) kontrolündeki İsrail’in saldırılarına bir an önce son vermesi gerektiğine dikkat çekti. Güven, şunları söyledi: “Akif’in tek dişi kalmış bir canavar olarak tanımladığı vahşi soykırımcı Batı, milyonlarca Müslümanın katledilmesinden sorumludur. Irak’ta, Bosna’da, “Afganistan’da, Suriye’de, Anadolu’da, Afrika’da ve Afrika’da vahşi soykırımlar yaptılar. Amerika kıtası. Müslümanların kanını dökmekle yetinmeyenler bugün Gazze’de soykırım yapıyor” dedi.

Bütün kötülüklerin arkasında ABD’nin olduğunu vurgulayan İnanç, “Gazze’deki soykırımda kullanılan silahları veren ABD’dir. Medya tekeliyle mazlumların sesini susturan, terörün propagandasını yapan ABD’dir.” zalimleri yok ediyor ve soykırımı gizlemek için medya gücünü seferber ediyor.”

Gazze’de son 27 günde 18 bin ton bomba atıldığını belirten Güven, “4 bin çocuk öldürüldü. 2 bin 500’ü kadın olmak üzere 9 bin Filistinli öldürüldü. 23 bin kişi yaralandı. Binlerce kişi yaralandı.” Kayıp veya enkaz altında. Ancak “İstisnalar dışında İslam dünyası sessiz. Sadra, şifa veren bir ses yok. Güney Amerika’da İsrail’le bağlantısını kesen ülkeler var ama İslam dünyasında ses çıkmıyor.”

Açıklamanın ardından grup ellerindeki bebek tabutunu yere attı. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu