Haber

Depremden 100 gün sonra fanustaki balık canlı bulundu

Kasedeki balık depremden 100 gün sonra canlı bulundu

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde normal şartlarda yemek yemeden 2 haftaya kadar yaşayabilen Japon balığı, içinde bulunduğu minik fanusta depremden sonra 100 gün hayatta kalmayı başardı.

3 ayı aşkın süredir evlerinden uzak kalan aile, döndüklerinde balığı canlı görünce çok mutlu oldu.

KAHRAMANMARAŞ Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 2 hafta boyunca yemek yemeden normal şartlarda yaşayabilen Japon balığı, minik fanusta yaşanan şoktan sonra 100 gün hayatta kalmayı başardı.

İkinci depremin merkezi olan Elbistan’da yaşayan Tat ailesi, yaklaşık bir yıl önce Enes’in ricası üzerine evlerindeki tek çocuklarını beslemek için japon balığı aldı. Cam fanusta baktıkları balığa ‘Necati’ adını veren aile, 6 Şubat’ta Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evlerinde Pazarcık merkezli depreme yakalandı. Yaşanan ilk depremin ardından dışarı çıkan aile, saat 13.24’te meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremden sağ kurtulduğu gibi hasarlı evlerine giremedi. Aile, ne eşyalarını ne de balıklarını almak için 6. kattaki dairelerine çıkamadı. Balığın yemeden öleceğini düşünen Enes, anne ve babasından itfaiyeye haber vermelerini istedi ancak aile Ağrı’daki yakınlarının yanına gitti. Enes’in balığından ayrılığının acısı hiç azalmadı. Aile, balığın o soğuk ortamda yemek yemeden ve su değiştirmeden yaşayamayacağını kabullenmeye çalıştı. Depremden 100 gün sonra evlerine dönen aile bireylerinin ilk işi mutfak masasının üzerindeki küçük kasedeki balığa bakmak oldu. Anne Ayşe ve oğlu Enes, feneri incelediklerinde gözlerine inanamadı. Balığın yaşadığını anlayan anne Ayşe Tat, hızla ölmekte olan balığa yem verdi. Bir süre sonra balıklar fenerde yüzmeye başladı.

“Yaşadığı için çok mutluyum”

Bir yıldır baktığı Necati’ye kavuşmanın mutluluğunu yaşayan minik Enes, “Depremden sonra en çok balığımı merak ettim. Geldiği zaman önce balığıma koştum. Çok duygulandım.” Onu canlı gördüğüme sevindim. Yaşadığına çok sevindim.” İkinci depremin ardından Ağrı’ya gittiklerini ve evlerinden bir şey alamadıklarını hatırlatan Anne Ayşe Tat, oğlunun balıklarını almak için itfaiyeden yardım istemeleri gerektiğini söylemesine rağmen alamadıklarını söyledi. üst.

Anne Tat, “İlk depremden sonra evden çıktık. Enes’in bir yıldır baktığı Necati adını verdiğimiz balığı almadık. Oğlum neden en başta Necati’yi almadık dedi. Tekrar girip alırız dedim ama ikinci depremi yaşadık o yüzden eve giremedik oğlum” dedi. O ağladı. 3 aydır evimize dönmemiştik. Eve geleli iki gün oldu. Kapıdan ilk girdiğimizde Necati öldü sandım. Enes gitti, Necati’ye baktı ve ‘yaşıyor’ dedi. Söz veren de, söz veren de Allah’tır” dedi.

Japon balıklarının yemek yemediklerinde 4 gün yaşayabildiklerini anlatan anne Ayşe Tat, “Bunlar çok uysal canlılar. Normalde 4 gün yaşayabildiklerini biliyorum. 3 aydır ne besleniyorlar ne de bakımları yapılıyor. sular yarıya indi.Geldiğimizde yüzgeçleri havadaydı.Allah’tan ümit kesilmez.Enes artık Necati’nin yanında kalıyor. Gitsek de Necati’yi yanımızda bırakmayacağız. Bu Allah’ın bize bir lütfudur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu