Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aday listelerine ilişkin açıklama: Hatalarımız çok az da olsa bazı illerde olmadı!

ANKARA (İGFA) – AK Parti 28. Dönem Milletvekili aday listesindeki değişikliğe işaret ederek, “Bu değişiklik neden yapıldı, neden gerek duyuldu? Listelerde göremediğimiz isimler var, bakar mıyız?” kabinede mi yoksa yerel yönetimde mi bu isimler?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi kurdukları günden bu yana her zaman yenilikten ve gelişmeden yana olduklarına dikkat çekti.

Parti olarak dinamizmini buradan aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz sıradan bir parti değiliz. Kongrelerimizde hep hücre yenileme adı altında değişiklikler yaptık. Şimdi bu yenilenmeyi Meclis’e yansıtmak istedik. En az üç dönem görev yapmış arkadaşlarımızdan böyle bir dönüşüm, değişim yapalım dedik.’ diye konuştu.

“Hiç istisna yapmadın değil mi?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayır. O ara verdiyse ayrı ayrı gittik, ara vermediyse değişikliğe gittik. En yakın arkadaşlarım bile bu adımı attı. Çok şükür hiçbiri demiyor. ‘Bizi neden yanımıza aldınız’ Ama sizin hep yeni bir göreviniz veya var olan bir göreviniz var.Onun bir görevi var.Önümüzdeki dönemde böyle görevler olmayacak diye bir şey yok.Biz davacıyız. , eğer böyle baktıysak o zaman bugün burada, yarın başka bir yerde bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan, siyasi mücadelede tecrübenin değerli bir yeri olduğunu vurgulayarak, tecrübeli insanlarla siyasi hareket ve parti çalışmalarını çok daha değerli bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı.

“BÜTÜN DEMOGRAFİK YAPIYI KEŞFEDEREK TESPİTLER YAPTIK”

Çalışmaları sırasında her seçim çevresi ve her adayla ilgili kapsamlı değerlendirmeler yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Nüfus yapısından hassasiyetlerine, temsiliyetine kadar bölgenin tüm demografik yapısını ele alarak bu tespitleri yaptık. kadınlar ve gençler mesela Üst Kurul’da alt komisyonlarımızın çalışmalarını değerlendirdik ve o kadar son karara vardık ki burada yaptığımız toplantılarda benim başkanlığımda toplanan en üst kurulumuz da elendi biz de Önümüze gelen tabloyu inceledik, önümüzde haritalar var, demografik yapı, nüfus, seçmen sayısı bunların hepsi önümüzde ve biz bunları masaya koyduk ve tüm bunlara rağmen, bir sıçrama oldu gerekirse geri geldik.Eksiklerimiz,hatalarımız vs olmuş olabilir.Doğrudur.Ancak biz buna hassasiyetle dikkat ettik ve tespitlerimizi buna göre yaptık.Bütün bunlara rağmen bazı hatalar yaptık, Çok az da olsa bazı illerimizde oldu. “

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Düzeltme şansı yok değil mi?” sorusuna yanıt olarak, siyasi partilerin aday listelerinin 14 Nisan Cuma günü sona ermesi için verilen süreye, bağımsız adaylara başvuru belgelerindeki eksikliklerin tamamlanması için verilen süreye, bağımsız adayların başvuru belgelerindeki eksikliklerin tamamlanması için verilen süreye dikkat çekti. adaylığından vazgeç.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cuma gününe kadar değiştirebilirsiniz değil mi?” sorusuna “Evet” yanıtını verdi.

haber-dogankent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu