Haber

Manisalı üreticilere binlerce yüzde 100 hibe kolisi ve sepet dağıtılacak

MANİSA (İGFA) –Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik destek ve projelerine aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün liderliğinde 2023 bütçesinde tarımsal desteklere 122 milyon TL ayıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, 10 bin meyve üreticisine 100 bin koli alımı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı. 10 bin sebze üreticisine 100 bin sepet (Kelter). Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen sözleşmenin imzalanmasına Daire Başkanı Yılmaz Usta ve yüklenici firma temsilcisi katıldı.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, il genelinde meyve ve sebze yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı mahallelerde kalite ve verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Sebzemize kişi başı 10 plastik sepet ve 15 dekarlık pay veriyoruz. Bu amaçla hasat edilen işlerin nakliyesinde kullanılmak üzere 15 dekar veya daha az üretim yapan üreticiler. 10 ve altı üretim yapan meyve üreticilerimize kişi başı 10 plastik kasa desteği vereceğiz. Bu destek yüzde 100 hibe şeklinde yapılacak. Bu kapsamda toplamda 100 bin adet plastik sepet ve 100 bin adet plastik kasa alımı ihalemizi yaptık. Bugün müteahhit firma ile sözleşme imzaladık. Desteklenecek plastik sepet ve plastik kasalar için ilçe kotalarımız sınırlıdır. Başvuru koşullarını sağlayan üreticilerin Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaymakamlığına giderek ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yaklaşık 9,5 milyon TL tutarında olacak desteğimizin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

haberserik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu