Yaşam

Antakya Medeniyetler Korosu “Bir Kira Bir Ev” kampanyasıyla sahnede

Antakya Medeniyetler Korosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir Ev” kampanyasına da destek aldı. 15 Nisan’da Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek konserin geliri kampanyaya bağışlanacak. Önder Tunç Soyer, “Kaybettiklerimizi anmak ve geri kalanımızın umutla hayatlarına devam etmesini sağlamak için bir arada duracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremlerin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Başlatılan “Bir Kira Bir Ev” kampanyası ile depremzedelerin barınma sorunu çözüldü. Kampanya kapsamında 7 sanatçısını depremde kaybeden ve çok sayıda üyesinin enkazdan kurtarıldığı Antakya Medeniyetler Korosu, 15 Nisan Cumartesi günü Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda dayanışma konseri verecek. Yılmaz Özfırat yönetmenliğinde konuk sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek olan 21.00’de başlayacak.

“Kampanyamız için türkülerini söyleyecekler”
Konsere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılacak. Önder Tunç Soyer, “Antakya Medeniyetler Korosu, depremzedelerimizin can damarı olan Bir Kira Bir Ev kampanyamıza destek için şarkılarını seslendirecek. Kaybettiklerimizi hatırlamak ve geri kalanımızın umutla yolumuza devam etmesini sağlamak için bir arada olacağız.”

Kampanyanın tüm geliri
100 TL olarak belirlenen konserin biletleri birkirabiryuva.org’da satışa sunuldu. Konsere katılamayanlar ise 50 TL’ye katılımsız bilet alma seçeneği ile bu dayanışmaya katkıda bulunabilecek. Konserden elde edilecek tüm gelir kampanyaya bağışlanacak.

Antakya Medeniyetler Korosu dayanışma için sahnede
2007 yılında kurulan ve birçok etnik köken, din ve mezhepten amatör sanatçıyı bünyesinde barındıran Antakya Medeniyetler Korosu, depremin yıktığı şehirlerde yaraları sarmak için dayanışma konserleri düzenliyor. Topluluk, beyin sarsıntısı sonucu yaşamını yitiren üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz anısına da şarkılar seslendirecek.
Koro, 2012’de Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi ve 2019-2020’de Kültür Bakanlığı Özel Ödülü’nü aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu