Haber

CHP Belediye Başkanı Turan Karadağ partisinden istifa etti

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde CHP Belediye Başkanı Turan Karadağ, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İl Lideri Barış Yıldız’ın yeniden aday gösterilmemesi nedeniyle partisinden istifa etti. Karadağ’ın yanı sıra İlçe Başkanı, yönetim ve meclis üyeleri de istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe belediye başkan adaylarını açıklarken bazı değişiklikler parti içinde krize neden oldu. 2019 yılında Malatya’nın Hekimhan İlçesi Belediye Başkanı seçilen CHP’li Turan Karadağ, CHP’li Veli Ağbaba ve İl Lideri Barış Yıldız’ı hedef alarak bir daha aday gösterilmemesi üzerine kameralar önünde istifa etti.

Hekimhan’da çok sayıda partiliyle düzenlediği basın toplantısında konuşan Turan Karadağ, büyük kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği için yeniden aday gösterilmediğini iddia etti. Bu süreçte eski genel başkan yardımcılarından CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’yı eleştiren Karadağ, “Genel Başkanımızın arkasında durduk. İyi ki de ayağa kalktık. Pişman değilim.”

CHP Malatya İl Yönetimi ve Milletvekili Veli Ağbaba’nın Hekimhan ilçe teşkilatı ve muhtarların manipüle edildiğini iddia eden Karadağ, Ağbaba’nın partide diktatör olduğunu iddia etti.

CHP’li Veli Ağbaba’nın ‘Ben atayım, onlar koyun gibi’ anlayışıyla hareket ettiğini öne süren Önder Karadağ, partinin artık bu yönetim anlayışından kurtulmasının zamanının geldiğini belirtti.

Karadağ, CHP üyeliğinden ve gururla taşıdığı Veli Ağbaba’nın CHP’sinden istifa ettiğini belirterek, “Bu insanlar burada olduğu sürece burada durmamızın bir anlamı yok. Buraya geldiğimde randevuyla gelmedim. 2019 yılında örgütümüzün ön seçimine girdim ve bu örgüt ön seçimde seçildi. “Beni aday yaptılar. Daha sonra Hekimhan halkı bana güvendi ve beni Belediye Başkanı yaptı. Belediye Başkanı olduktan sonra Hekimhan’a hizmet etmeye geldiğimi söyledim. İstanbul’da işime devam ederken 34 projeyle doğup büyüdüğüm Hekimhan’a hizmet etmek için geldim” dedi.

Ağbaba’ya tepkisini dile getiren Karadağ, “Veli Ağbaba bana ‘Sen Türkiye’ye örnek göstereceğimiz belediye başkanlarından birisin’ dedi. İl kongresine ne kadar kaldı, il kongresi ve genel kurultay vardı, Genel Liderimiz 3 ilçe belediye başkanımızı aradı ve ‘Bize sahip çıkın’ dedi. Dedi. Biz de elbette destek veririz dedik. Haberimiz yoktu ama sonra farkettik ki biletimiz kesildi. Hekimhanlılar üzüldüler. Birlik ve beraberliği bozduğu için ona üzüldüler. Hekimhan halkının.İl başkanlığında ve Ankara’da Genel Başkanımıza destek olduk.Dürüstlüklerinden ve çalışkanlıklarından dolayı her zaman yanlarında olduk.Adalet, hak, hukuk diyen Veli Ağbaba bunlar için yürümedi. kendi çıkarları için yürüdü.Eğer bilseydi Hekimhan’ın bir çalışma düzeni, proje deseni var, hırsızlık yok.Ne istedin beni görevden aldın.Çalışamadın, yapamadın de. Biz hizmet etmek için buradayız, diğerleri kâr etmek için buradalar. Genel Başkanımıza sahip çıktık. Yaptığımız iyi bir şey. Ben de pişman değilim. Veli Ağbaba bırakın Hekimhan’ı Türkiye’nin CHP’siyle oynuyor. Ben yaptım, oldu diyor, burada ilçe teşkilatı var, muhtarlarımızı arayıp sordular ama oyun oynuyorlardı. İlçe teşkilatını tanıyorsunuz, muhtarları tanımıyorsunuz, STK’ları tanıyorsunuz ama buradaki insanları tanımıyorsunuz. Diktatör içimizdeydi. Bu olaylara artık dur demenin zamanı geldi. Veli Ağbaba, atanan benim, koyun gibiler diyor. Ne söylesem daha da uzayacak. Arkadaşlar bu durumdan kurtulalım. Buna ders vermezsek bugün ben gideceğim, diğeri de gidecek. Bugün yalnızca bayrağını gururla taşıdığım 6 oktan Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ediyorum. “Barış Yıldız ve Veli Ağbaba’nın CHP’sinden istifa ediyorum” dedi. -MALATYA

mazidagiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu