Ekonomi

Binance, işten çıkarmaların maliyetle ilgisi olmadığını söylüyor

Investing.com – Kripto para borsası Binance, dün Çin kaynaklı işten çıkarma haberleriyle manşetlere çıktı.

Twitter’da tanınmış bir kripto muhabiri olan Wu Blockchain’e göre, Binance Haziran ayında işten çıkarmalara başlayacak. ilan edildi . İşten çıkarmalarla ilgili kesin bir bilgi verilmezken, borsanın 8 bin kişilik ekibinin yüzde 20’sini keseceği iddia edildi.

Bunun üzerine Binance’in yetenek havuzunu yeniden değerlendirme sürecine girdiğini açıklaması işten çıkarma söylentilerini daha da alevlendirdi. Binance, geçtiğimiz yıl ayı piyasasının en sert olduğu aylarda genişleme odaklı yaklaşımını sürdürerek çalışan sayısını artırdı. Şimdi ise kripto borsasının işten çıkarma kararı piyasada hem şaşkınlıkla hem de tedirginlikle karşılandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Binance sözcüsü, işten çıkarmaların şirketin mali yapısı veya maliyetiyle ilgili olduğu yönündeki söylentileri net bir şekilde yalanladı. Binance Baş Bağlantı Sorumlusu Patrick Hillman, Twitter’da işten çıkarmaların planlı ve rutin bir 6 aylık yetenek havuzu değerlendirmesinin bir modülü olduğunu söyledi. Hillman’a göre bu, şirketin istihdam gücünü dinamik çalışanlardan yaratarak hızlı hareket eden kripto dünyasında daha disiplinli ve aktif kalmakla ilgili.

Binance CEO’su da açıklama yaptı

Binance CEO’su da benzer bir açıklamayı Twitter üzerinden yaptı ve işten çıkarmaların maliyetlerle ilgili olduğunu yalanladı. Changpeng Zhao Binance’in kurulduktan sonraki 4. haftada karlılık elde ettiğini ve o zamandan bu yana karlılığını sürdürdüğünü söyledi. Ayrıca Binance işvereni, şirketinin hala işe alım yaptığını belirterek, bunun resmi internet sitesindeki 314 açık pozisyonla teyit edilebileceğinin altını çizdi.

Binance Şirket, kripto para piyasalarında hacim açısından en büyük kripto borsası konumunda olduğundan, işten çıkarma söylentileri piyasalar için rahatsız edici bir haber olarak ortaya çıktı. Ancak Binance yetkilileri, şirketin finansal sağlığının yeterli olduğuna dair güvence vererek bazı endişeleri giderdi.

Uzun bir süredir regülasyon baskısı altında olan Binance, bu süreçte ABD, Kanada ve AvustralyaJaponya’da faaliyet göstermeye hazırlanan kripto borsası, nihayet satın almalar yoluyla genişleme planına Tayland’ı dahil etti.

Author: Günay Caymaz

haberbelen.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu