Haber

Metin Külünk muhalefet partilerinin seçmenleri hakkında değerlendirme yaptı

Altılı masanın adayı nihayet belirlendi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefetin yeni cumhurbaşkanı adayı oldu.

Siyasi gündem, yapılacak seçimlere sayılı günler kala kızışırken, Ensonhaber siyaset arenasının değerli isimlerini ağırlıyor.

Külünk altılı tablonun seçmen tabanını değerlendirdi

Bu kapsamda İlker Koç’un sunumuyla yayınlanan Özel Gündem programında AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk de 6’lı masanın altını değerlendirdi.

Altılı masayı oluşturan partilerin temelleri hakkında dikkat çekici sosyolojik tespitlerde bulunan Külünk, yaşanan kopuşa vurgu yaptı.

“CHP tabanındaki vatansever Kemalistler rahatsız”

Külünk, tarafların tabanlarının bu oluşumdan ve alınan kararlardan rahatsız olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Siyasette 24 saat çok değerlidir. Bu nedenle öncelikle şunu belirteyim, ortada oturan yöneticilerin masada vardığı mutabakattan çok sosyolojik kırılmalara bakmak gerekiyor. CHP tabanındaki tüm vatansever Kemalistler, CHP’nin geldiği noktadan önemli ölçüde rahatsızdır.

Aynı şekilde, Düzce Partisi’nin sosyolojik tabanının çok değerli bir bölümünün Türkiye’nin temel meselelerine bu anlamda bakması nedeniyle tablonun duruşundan da büyük rahatsızlık duymaktadır. Saadet Partisi’nin sosyolojik tabanı, zirve yönetiminin Erbakan Hoca’nın çabalarına karşı samimiyetsizliğini açıkça ortaya koyan bu politikalarından büyük ölçüde rahatsız.

Gelecek ve Deva’nın destekçileri AK Parti’den çıkıp Erdoğan’ın büyük emeğine inanmış arkadaşlarımızdır. Bütün bu sosyolojik temeller şimdi, bakın bugün Aslı Baykal Hanım’ın çok temel itirazları var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu