Haber

Antalya’daki operasyonda 44 kilo esrar ele geçirildi

– Kapıların koçbaşıyla kırıldığı ve çöplerin iyice arandığı operasyonun detayları paylaşıldı.

25 farklı adreste 350 kişilik 75 ekiple eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 44 kilo esrar ele geçirilirken, 23 kişiye de işlem yapıldı.

ANTALYA – Kapıların koçbaşıyla kırıldığı, hatta çöp poşetlerinin bile arandığı Antalya’daki uyuşturucu operasyonunun ayrıntıları paylaşıldı. 25 farklı adreste 75 ekip ve 350 çalışanın katılımıyla gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 44 kilogram esrar (kokarca) ele geçirilirken, 23 kişi hakkında işlem yapıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Kabahatler Şube Müdürlüğü ekiplerince, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, uyuşturucu madde kullanımı ve kaçakçılığına karşı Muratpaşa ilçesinin Yeşildere Mahallesi (Zeytinköy) ve Aksu ilçesindeki 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 3’ü özel harekât birimi, 12 trafik ekibi ve 5 narkotik arama köpeği olmak üzere 350 kişilik 75 helikopterli grupla gerçekleştirilen operasyonda belirlenen adreslere şok baskınlar gerçekleştirildi. Binanın giriş ve çıkışında güvenlik önlemi alınırken, Özel Harekat ekipleri kilitli kapıları darphaneyle kırarak içeri girdi. Konutta güvenlik sağlanarak adreslerde kokuya duyarlı narkotik köpeklerle gerçekleştirildi. Operasyon sırasında çöp atmaya giden kişilerin çöp poşetleri de detaylı bir şekilde arandı. Helikopterle havadan kontrol edilen operasyon akşam saatlerinde sona erdi.

44 kilo esrar ele geçirildi

İl Emniyet Müdürlüğü operasyonun ayrıntılarını paylaştı. 757 kişi ve 361 aracın sorgulandığı uygulamalarda aranan 2 kişi yakalandı, 67 araç hakkında ise cezai işlem uygulandı. Aramalarda 44 kilo esrar (kokarca), muhtelif miktarlarda metamfetamin ve esrar, muhtelif ebatlarda kağıtlara emdirilmiş 26 adet sentetik kannabinoid, 2 adet tabanca ve fişek, 1 adet uzun namlulu silah ve 3 adet hassas terazi ele geçirildi.

23 kişi için işlem yapıldı

Ekipler, 8 kişiyi uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamakla, 6 kişiyi uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırmakla, 9 kişiyi ise uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak amacıyla kullanmakla suçladı.

caykara-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu