Haber

Antalya’da Heyelan Sonucu Ev Çöktü

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde şiddetli yağış sonrası meydana gelen heyelanda istinat duvarı ve inşaatı devam eden 2 katlı ev çöktü. Heyelan bölgesinde evi hasar gören Hatice Yılmaz, tahliye edildiğini şöyle anlattı: “Büyük bir patlamayla uyandık. İlk başta deprem olduğunu düşündük. Bir anda elektrikler gitti, gürültü devam etti. Hızla kaçtık. Çok korktuk, canımızı kurtardık ama evimiz mühürlendi, dışarıda kaldık.” ” söz konusu.

Olay, saat 02.00 sıralarında Esentepe Mahallesi Zafer Caddesi 10’uncu cadde üzerinde bulunan ve gurbetçi bir vatandaşa ait olduğu öğrenilen gayrimenkulde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sağanak yağış sonrası meydana gelen toprak kaymasında iki kademeli ve yaklaşık 22 metre yüksekliğindeki istinat duvarı ve üzerinde inşaatı devam eden 2 katlı ev büyük bir gürültüyle çöktü. Mahalle sakinlerini korkutan olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Ahmet Y. isimli vatandaşa ait otomobil ve motosiklet, enkaz altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Heyelanın meydana geldiği bölgede bulunan 2 hane tahliye edildi. Heyelan nedeniyle mahalledeki 5 evin yolları ulaşıma kapandı.

“Canımızı kurtardık ama dışarıda kaldık”

Heyelanın meydana geldiği bölgedeki evi boşaltılan Hatice Yılmaz, “Büyük bir patlama sesiyle uyandık. İlk başta deprem olduğunu düşündük. Bir anda elektrikler kesildi, gürültü devam etti. Hızla müdahale ettik. Evden kaçtık, çok korktuk, canımızı kurtardık ama evimiz mühürlendi, dışarıda kaldık.” .

“Evimiz mühürlendi”

Eşinin arabası ve oğlunun motorunun enkaz altında kaldığını belirten Yılmaz, “Bizim evimiz de kullanılamaz durumda. Güvende değiliz. Korkudan eve giremiyoruz. Evimiz mühürlü. Komşularımız yardım ediyor. Ama biz Ne kadar bekleyeceğimizi bilmiyorum.”

“Çocuklarıma bir şey olursa ne yaparım?”

“Şu anda sokakta mahsur kaldık” diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

“Allah esirgesin, çocuklarıma bir şey olsa ne yapardım? Çok şükür can kaybı olmadı ama çok korktuk. Sabaha kadar uyumadık. Arabamız, motosikletimiz, evimiz, her şeyimiz yerli yerinde. moloz altında.” – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu