Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarında büyük artış oldu: Fiyatlar yükselmeye devam edecek mi?

benzin Gece yarısından itibaren litre fiyatına zam yapıldı. geçen hafta da LPG’ye ve motorin fiyatları arttı. Benzinin litre fiyatı 1 lira 46 kuruşBüyük artışın ardından litre fiyatı İstanbulda Ankara’da 38,34 TL, İzmir’de 38,97 TL, İzmir’de 39,20 TL‘ye yükseldi.

DizelGrupta en son fiyat değişikliğiBeklenmese de uzmanlar Kızıldeniz’deki krizin fiyatları etkilemeye devam edeceği konusunda uyarıyor.

Fiyatlar neden artıyor?

Yemek yemek Mİran takviyeleri HusilerTicari gemilere yönelik saldırıları devam ederken, dünyada ciddi bir tedarik sıkıntısı yaşanabilir ve bu da petrole zarar verebilir. fiyatlara yansıyabilirKonuyla ilgili uzmanlardan da yorumlar geliyor.

Kaliforniya merkezli çok uluslu enerjişirket Chevron CEO’su Michael Wirth, “Kızıldeniz’deki kriz, petrol akışına yönelik ciddi riskler oluşturuyor ve gerilimlerin Orta Doğu’da büyük bir arz kesintisine yol açması durumunda fiyatlar hızla değişebilir. Bu çok önemli bir durum ve daha da kötüye gidecek gibi görünüyor. ABD ham petrolünün varil başına 73 doların altında işlem görmesine şaşırdım çünkü riskler oldukça gerçek. Dünyadaki petrolün büyük bir kısmı bu bölgeden geçiyor ve eğer bu bağlantı kesilirse her şeyin çok hızlı değiştiğini görebilirsiniz. “18 küresel lojistik şirketi, rotanın uzatılmasına rağmen gemilerini Kızıldeniz’den çekerek Ümit Burnu’na yönlendirdi.”dedi.

Dizel fiyatları

İstanbul Avrupa Dizel litre fiyatı 40,26

İstanbul Anadolu Dizel litre fiyatı 40,19

Ankara Dizel litre fiyatı 40,96

İzmir Dizelin litre fiyatı 41,16

LPG fiyatları

İstanbul Avrupa LPG fiyatı 20,28 TL

İstanbul Anadolu LPG fiyatı 19,76 TL

Ankara LPG fiyatı 20,15 TL

İzmir LPG fiyatı 19,87 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu