Haber

AK Parti’den 2.Cumhurbaşkanı Adayı Çıkabilir! Bülent Turan Cumhurbaşkanlığı Adayı Olacak mı?

Millet İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasının ardından gözler AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a çevrildi. Turan, 2020 yılında yaptığı bir açıklamada, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023 yılında cumhurbaşkanı adayı olacağını beyan ediyor, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak cumhurbaşkanı adayıyım.”

Millet İttifakı’nda bekleniyordu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Altı Tablo’nun Cumhurbaşkanı Adayı olduğu resmen açıklandı.

Bu açıklamanın ardından gözler AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a çevrildi!

Gerekçe ise Bülent Turan’ın 2020 yılında yaptığı açıklama. Turan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘Kılıçdaroğlu’nun şu ana kadar aday olmaması, aslında bundan sonra nasıl bir siyaset izleyeceğinin de göstergesi. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olamayacağı açıktır. Kürsü heyecanı ile anlık bir ifade oldu. Bu sözlerin revize edileceğini göreceksiniz. Bant operasyonuyla Kılıçdaroğlu’nu genel lider yapanların izni ve talimatı olmadan Kılıçdaroğlu’nun aday olacağının açıklanması beklenmiyor. ‘Siyasi arkadaşlarına’ rağmen aday olamaz. Kılıçdaroğlu siyasette aday olmak, lider olmak için genel lider değil. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023’te Cumhurbaşkanlığı adayı olacağını beyan ediyor, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım.’

Şimdi gözler Bülent Turan’ın üzerinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olacağı 2023 seçimlerinde AK Parti kendi içinden ikinci bir aday çıkarabilir.

derbentajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu